Sörfesztivállal zárul hétvégén az idei Palotanegyed Fesztivál

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 03. 11:01

Hazai és nemzetközi sörkülönlegességekkel, valamint népszerű világzenei, blues- és dzsesszelőadók koncertjeivel várja a közönséget a józsefvárosi Sör- és Örömzene Fesztivál, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a Palotanegyed Fesztivál záró eseményeként.

sor-sor

A Szabó Ervin téren és a Reviczky utcában zajló forgatag kiemelt vendége idén az V. Jubileumi Sörfesztiválon az Év söre címmel kitüntetett Csíki Sör lesz. A csíkszentsimoni manufaktúrában előállított, bock típusú, hat százalékos alkoholtartalmú sör az 1516-os bajor tisztasági törvény alapján, vízből, sörárpából, komlóból és élesztőből készül – olvasható a szervezők közleményében.

Horvátországot az első horvát sörként számon tartott Osjecko Pivo képviseli, Csehországból pedig a Primátor sörfőzde jelenik meg két sörkülönlegességgel: a kétszeres világbajnok Primátor Weizenbeer szűretlen búzasör mellett a fesztivál egyik legerősebb barna sörét, a Primátor Double 24° fekete sört is ők kínálják 10,5 százalékos alkoholtartalommal.

A programon a belga sörök kedvelői a búzától a gyümölcsön keresztül a barnáig hat féle csapolt belga sört kóstolhatnak, a magyar kézművesek termékei közül pedig a kerekegyházi Domján Sörfőzde és a Ser-kentő képviseletében az üllői Franzberger Sörfőzde italait, valamint a Körös-Maros Biofarm Alakor bio búzasörét próbálhatják ki a látogatók.

A hagyományosabb, láger típusok kedvelői megkóstolhatják a Kaltenberg Sörház jubileumi, 4,9 százalékos alkoholtartalmú, vörös láger kézműves sörét is, amely eredeti bajor recept alapján készül.

A rendezvényen egyebek mellett székely és délszláv ételkülönlegességek, például parajdi sópincében érlelt sonkák és sajtok, valamint csevap és pleskovice is kóstolható lesz, de a pálinkák kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők, így olyan ritka ízekben készült párlatokat is lehet fogyasztani, mint például a csipkebogyó vagy az áfonya.

A háromnapos rendezvényen fellép mások mellett a Balkan Fanatik, a Khamoro Budapest Band, a Le Rom, a The Bits Beatles Emlékzenekar, a Józsa Tamás Blues Band, de lesznek székelyföldi és délszláv táncházak is.

A Szabó Ervin téren egész napos szórakoztató programok, snapszer- és sakkbajnokságok, Palota Sörkupa, óriás kivetítőn a magyar-román Eb-selejtező labdarúgó mérkőzés élő közvetítése várja az érdeklődőket. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink