Rossz nyár a sörre

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 10. 01. 12:07

Június és augusztus között 10 százalékkal volt alacsonyabb a belföldi sörfogyasztás, mint a tavaly nyári bázisidőszakban – tájékoztatta a médiát Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a piac öt legnagyobb hazai szereplőjének összesített adatai alapján.

Rossz nyár a sörre - 2020

Az eladások csökkenése a termékkategória minden szegmensében jelentkezett. Ebben az időszakban az export 3,5 százalékkal, az import pedig 4 százalékkal csökkent. A hordós kiszerelések forgalma 27 százalékkal maradt el 2019 azonos időszakáétól, ami igencsak rosszul érintette a söripart, hiszen az előállított sör 30 százalékát a kocsmákat, kisvendéglőket és szállodákat tömörítő horeca-szegmens veszi fel. A horeca-csatornák alulteljesítésében az is közrejátszhatott, hogy a belföldi turizmus érezhetően felfutott ugyan, ám a számottevő fizetőképes keresletet képviselő külföldi vendégek szinte teljes mértékben elmaradtak.

A vezető hazai sörgyártók ebben a nehéz időszakban is sorra jönnek ki a termékinnovációikkal, a kiskereskedelmi sörértékesítés június és augusztus között megélénkült.//

Kapcsolódó cikkeink