Rekord fehérjét tartalmazó izraeli borsóprotein

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 08. 28. 08:03

Az Equinom nevű izraeli fejlesztő cég 75%-os fehérjetartalmú, GMO-mentes, kevéssé feldolgozottnak tekinthető borsófehérje élelmiszer-összetevőt fejlesztett ki.

Az Equinom jelenleg sárgaborsóval, szójababbal és szezámmaggal dolgozik, de fejlesztéseikbe tervezik bevonni a csicseriborsót, a mungó babot, a tehénborsót és a favababot is. A fejlesztő szerint a növényi alapú húshelyettesítőkbe szánt fehérjeforrások közül a sárgaborsó rendelkezik a leggyorsabban növekvő piaci részesedéssel.

Az Equinom célja az volt, hogy kivételesen magas fehérjetartalommal és egyéb előnyös tulajdonságokkal rendelkező sárgaborsó-fehérjét fejlesszen ki, nem GMO keresztezési technikák felhasználásával. Az Equinom Pea Protein (EPP) önmagában hordozza mind a borsófehérje-izolátumok, mind a borsófehérje-koncentrátumok előnyeit, például a jó funkcionalitás mellett nagy a rosttartalma, és a jelenleg a piacon forgalmazott borsófehérjékhez képest jelentősen alacsonyabb a nátriumtartalma. //

 

Ez a cikk a Trade magazin 2022.08-09. 132. oldalán olvasható.

Kapcsolódó cikkeink