Rekord fehérjét tartalmazó izraeli borsóprotein
Az Equinom nevű izraeli fejlesztő cég 75%-os fehérjetartalmú, GMO-mentes, kevéssé feldolgozottnak tekinthető borsófehérje élelmiszer-összetevőt fejlesztett ki.
Az Equinom jelenleg sárgaborsóval, szójababbal és szezámmaggal dolgozik, de fejlesztéseikbe tervezik bevonni a csicseriborsót, a mungó babot, a tehénborsót és a favababot is. A fejlesztő szerint a növényi alapú húshelyettesítőkbe szánt fehérjeforrások közül a sárgaborsó rendelkezik a leggyorsabban növekvő piaci részesedéssel.
Az Equinom célja az volt, hogy kivételesen magas fehérjetartalommal és egyéb előnyös tulajdonságokkal rendelkező sárgaborsó-fehérjét fejlesszen ki, nem GMO keresztezési technikák felhasználásával. Az Equinom Pea Protein (EPP) önmagában hordozza mind a borsófehérje-izolátumok, mind a borsófehérje-koncentrátumok előnyeit, például a jó funkcionalitás mellett nagy a rosttartalma, és a jelenleg a piacon forgalmazott borsófehérjékhez képest jelentősen alacsonyabb a nátriumtartalma. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022.08-09. 132. oldalán olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Rekord mennyiségű fehérjét tartalmazó borsóproteint fejlesztettek ki Izraelben
Az Equinom nevű izraeli fejlesztő cég megdöntötte saját eddigi, 70…
Tovább olvasom >Okosmagok az Equinomtól
Új „magtól az asztalig” megoldásokat tesztel a GMO-mentes vetőmagfejlesztő startup,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Tetra Pak bejelentette, hogy Alex Henriksen lesz a kelet-európai régió ügyvezető igazgatója
A Tetra Pak, a világ egyik vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással…
Tovább olvasom >A hulladék körforgásáról fejlesztett új oktatási modulokat a Coca-Cola Magyarország
A körforgásos gazdaság alapjairól, és a víz, valamint az energia körforgásáról szóló, online tananyag…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >