Rekord fehérjét tartalmazó izraeli borsóprotein
Az Equinom nevű izraeli fejlesztő cég 75%-os fehérjetartalmú, GMO-mentes, kevéssé feldolgozottnak tekinthető borsófehérje élelmiszer-összetevőt fejlesztett ki.
Az Equinom jelenleg sárgaborsóval, szójababbal és szezámmaggal dolgozik, de fejlesztéseikbe tervezik bevonni a csicseriborsót, a mungó babot, a tehénborsót és a favababot is. A fejlesztő szerint a növényi alapú húshelyettesítőkbe szánt fehérjeforrások közül a sárgaborsó rendelkezik a leggyorsabban növekvő piaci részesedéssel.
Az Equinom célja az volt, hogy kivételesen magas fehérjetartalommal és egyéb előnyös tulajdonságokkal rendelkező sárgaborsó-fehérjét fejlesszen ki, nem GMO keresztezési technikák felhasználásával. Az Equinom Pea Protein (EPP) önmagában hordozza mind a borsófehérje-izolátumok, mind a borsófehérje-koncentrátumok előnyeit, például a jó funkcionalitás mellett nagy a rosttartalma, és a jelenleg a piacon forgalmazott borsófehérjékhez képest jelentősen alacsonyabb a nátriumtartalma. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022.08-09. 132. oldalán olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Rekord mennyiségű fehérjét tartalmazó borsóproteint fejlesztettek ki Izraelben
Az Equinom nevű izraeli fejlesztő cég megdöntötte saját eddigi, 70…
Tovább olvasom >Okosmagok az Equinomtól
Új „magtól az asztalig” megoldásokat tesztel a GMO-mentes vetőmagfejlesztő startup,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >