Prémium alapanyag
Igazi kávékülönlegességet mutat be októberben a Zwack Unicum Nyrt., az Unicum Barista receptúrájában is megtalálható, a Costa Rica-i Bányai Coffee Research farmról származó Unicum Barista Component kávét, amely novembertől bárki számára elérhető a hazai piacon szemes és kapszulás változatban egyaránt.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
– A Component három erős pillérre épül – mondta el az ültetvényt irányító Tóth Sándor kávészakértő –, a kávévariánsra, a feldolgozásra és a pörkölés módjára. A kutatás során elengedhetetlen volt a gyógynövényekkel való harmónia megtalálása.
A kávét a szigetországban tradicionális és munkaigényes „Honey” módszerrel dolgozzák fel, a szüret után a meghagyják a babokon található, cukorban és ásványi anyagokban gazdag nedves filmréteget.//
Kapcsolódó cikkeink
Izgalmas, egzotikus világ
A spiritek világával foglalkozó sorozatunkban ezúttal rendhagyó módon együtt kutatjuk a…
Tovább olvasom >Adattudományi módszerekkel és az AI segítségével azonosít a Nestlé a „klímarezisztens kávécserjéket”
A Nestlé szakértői azt vizsgálják, hogy a fejlett adattudomány és…
Tovább olvasom >Baileys Tiramisu ír krémlikőr
Baileys Tiramisu, desszert egy pohárba töltve. Felséges Baileys ír krémlikőr…
Tovább olvasom >További cikkeink
A legerősebb pékinas – A nap videója
Mai hősünk nyilván ezer más feladatot is elvégezhet (még a…
Tovább olvasom >Változatok egy témára: pohárjelző – A nap képe
Pohárjelző, ezúttal csak kedves kis állatok formájában; a csészék, bögrék,…
Tovább olvasom >