Porított növényi alapú tojáshelyettesítőt fejleszt a Nestlé

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 01. 09:39

Bejelentése szerint a Nestlé hűtés nélkül is elálló, növényi alapú fehérjekeveréket fejleszt a tojás helyettesítésére.

A szójaalapú alternatívából készült porított termék a tojással megegyező mennyiségű proteint tartalmaz, amely ugyanakkor telített zsírban és koleszterinben szegényebb.

A különböző ételekben, így rántottában, omlettben, de sütés során is felhasználható termék a mikrotápanyag-hiányok kezelése érdekében vassal is dúsított – közölte a Nestlé.

Torsten Pohl, a Nestlé élelmiszeripari termék- és technológiai központjának vezetője elmondta: “A tojás az egyik legszélesebb körben használt fehérjeforrás. Ezzel az egyedülálló megoldással egy megfizethető, nagy tápanyagtartalmú megoldásra törekszünk, amely a tojás alapú ételekben helyettesítheti a tojás egy részét”.

Malher márkanév alatt folyik jelenleg a tojáshelyettesítő tesztelése Közép-Amerika egyes üzleteiben, de az élelmiszeripari óriás a jövőben több latin-amerikai piacon is tervezi bevezetni a terméket.

A termék a Nestlé kutatás-fejlesztési szakértői munkájának eredménye a cég növényi alapú élelmiszer-alternatívák, például a Garden Gourmet márkanév alatt nemrégiben bevezetett vegán tojásalternatíva kifejlesztésében szerzett know-how-jára építve.

Lourdes Muñoz, a közép-amerikai régióért felelős vezető elmondta: “Azzal, hogy a tojás egy részét e hűtés nélkül is tárolható növényi alapú fehérjével helyettesítjük, nemcsak megfizethető, de a táplálkozásban sokoldalúan felhasználható fenntartható alternatívát is kínálunk”.

ESM

Kapcsolódó cikkeink