Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról

Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról

Nem használják többé a cigánypecsenye elnevezést a németországi Hannoverben az önkormányzati fenntartású étkezdékben, a városvezetés ezzel egy helyi civil szervezet kezdeményezésére reagál. A Forum für Sinti und Roma (Fórum a...

Tovább olvasom

Elemzők: év végéig tovább bővülhet az ipari termelés és a külkereskedelmi többlet

Év végéig tovább bővülhet az ipari termelés és a külkereskedelmi többlet az MTI által megkérdezett elemzők szerint, a növekedés ütemét tekintve azonban eltérnek az álláspontok. A Központi Statisztikai Hivatal kedden...

Tovább olvasom

Szaporodnak az átverések: csalómágnesként működnek a webáruházak

Egyre népszerűbb az online kereskedelem, és szakértők szerint az elkövetkezendő években további növekedés várható. Mégis a kis- és középvállalkozások csupán egyhatoda rendelkezik jelenleg webshoppal. Az internetes áruház készíttetésének útjában elsősorban...

Tovább olvasom

A hazai sütőipar harmada van külföldi tulajdonban

Becslések szerint 3-400 albán és három tucat horvát pékség működik Magyarországon és további 150-en jelezték, hogy üzletet nyitnak – derül ki a szerdai Népszavából. Jelenleg a hazai sütőipar egyharmada lehet...

Tovább olvasom

Szeretjük a főnökünket és jól érezzük magunkat a munkahelyünkön

A magyar dolgozók kevésbé elégedettek a munkájukkal, ennek ellenére jobban kijönnek a főnökükkel, kifejezetten baráti a viszonyuk a kollégákkal és jobbnak tartják a munkakörnyezetüket is az uniós átlaghoz képest –...

Tovább olvasom

GfK: a legnagyobb bizalom továbbra is a tűzoltókat övezi

A GfK Hungária idén is felmérte a lakosság egyes szakmák iránti bizalmának mértékét hazánkban. Az átrendeződések ellenére az élbolyban számottevő változás nem történt 2008 óta, továbbra is a tűzoltók, a...

Tovább olvasom

Teljes lett a Sága virslikínálata

Sikeresen lezárult a Sága Foods Zrt.-nek az év első hat hónapján át tartó átszervezési fázisa, amivel a húsipari cégek közül elsőként, valódi konszolidációt hajtottak végre – jelentette be Keleti Zsolt...

Tovább olvasom

Díjjal jutalmazták az innovatív csomagológyártót

Magyarországi hulladékpapír felhasználásával készül a világ egyik legkönnyebb ipari csomagolóanyaga, mellyel a gyártó egy egész városnak elegendő energiát takarít meg. A Hamburger Hungária Kft. az első csomagolóanyag-gyártó hazánkban, mely alacsony...

Tovább olvasom

Várhatóan a húsiparban is bevezetik a kedvezményes áfát Romániában

Várhatóan a húsiparban is bevezetik a 9 százalékos kedvezményes áfát Romániában – jelentette ki Achim Irimescu mezőgazdasági államtitkár szerdán. Az államtitkár elmondta, hogy az intézkedés bevezetése nagymértékben attól függ, hogy...

Tovább olvasom

Magazin: Tele ötletekkel – interjú Buday Péterrel

Nyughatatlan, kihívásokat kereső, nagy munkabírású, teljesítményére büszke egyéniség Buday Péter, azaz remek képviselője lehet egy szakmai érdekképviseleti szervezet törekvéseinek. Az ismert séf néhány év után ismét a Magyar Vendéglátók Ipartestületének...

Tovább olvasom

Szállodát nyitott az Orangeways

Szállodát nyitott Budapesten a nemzetközi távolsági autóbuszjáratairól ismert Orangeways tulajdonosa, az Orangeways Közlekedési Hálózatok Holding (OKHH) Nyrt – olvasható a cég közleményében. A háromcsillagos, 93 szobás létesítményben egy éjszaka reggelivel...

Tovább olvasom

Széles Gábor 80 milliárdos beruházást indított Zalacsányban

Golfpálya, fürdőcentrum, hotel és villafalu építése szerepel Széles Gábor mintegy 80 milliárd forintos beruházást előrevetítő zalacsányi terveiben – olvasható a Zalai Hírlap szerdai számában. A lapnak Nagy Lászlóné, a település...

Tovább olvasom

Laktózmentes tejtermék a Tesco sajátmárkás kínálatában

Laktózmentes tejtermékekkel bővül a Tesco sajátmárkás kínálata. Kiváló minőségű tej, túródesszert, kakaó, tejföl, túró és habtejszín is várja mostantól a tejcukorra érzékeny vásárlókat, méghozzá rendkívül kedvező áron. Egyes szakértők szerint...

Tovább olvasom

A férfiak inkább a weben vásárolnak kozmetikumokat

Bár egyre több férfi vásárol és használ kozmetikumokat, nem látni őket a boltok szépségrészlegénél. A társadalmi sztereotípiák miatt cikinek érzik, ezért inkább online vásárolnak hajfestéket, szemránckrémet, hámlasztó krémet, arctisztítót, sőt,...

Tovább olvasom

Cukrászlánykák legjobbika – A nap videója

A cukrászok univerzumának leggyorsabban emelkedő csillaga ma kétségkívül a Singapore-i származású, Ausztráliában felnőtt Janice Wong, akinek munkáit a világ legjobbjainak tartott Pierre Hermé és Christophe Adam is megtapsolták. Ünnepelt éttermekben...

Tovább olvasom

Mazars: Lehet-e teljes körű adatszolgáltatást kérni svájci bankszámlákról?

Magyarország célja a teljes információ- és adatnyilvánosság elérése. Felmerül a kérdés, hogy ténylegesen milyen valós lehetőségei vannak a kormányzatnak ezen a téren, azaz teljesülhet-e teljes egészében ez az elképzelés? Svájccal...

Tovább olvasom

Már online jelentenek a trafikok a dohánytársaságnak

Elindult a NDN Zrt.-nél a trafikok online forgalom-nyilvántartási rendszere, eddig 5503 üzlet regisztrált a rendszerbe, ezek közül 4615 már napi szinten továbbítja az adatokat. A dohánygyártók eleinte csak a saját,...

Tovább olvasom

KSH: a kivitel euróban számított értéke 0,9, a behozatalé 1,1 százalékkal nőtt január-augusztusban

Az idén január-augusztusban az előzetes adatok szerint a kivitel értéke 53,5 milliárd euró (15 850 milliárd forint), a behozatalé 49,0 milliárd euró (14 485 milliárd forint) volt, a külkereskedelmi mérleg...

Tovább olvasom

Megérkezett az Alt Cash első pénztárgép-szállítmánya

Megérkezett az Alt Cash forgalmazó első, 6 konténernyi, online kapcsolatra alkalmas közel 8000 pénztárgépe Magyarországra, a következő néhány hétben heti rendszerességgel érkeznek Dél-Koreából pénztárgépek több ezres mennyiségben – közölte a...

Tovább olvasom

Nagyobb termés, magasabb felvásárlási árak a szekszárdi borvidéken

A tavalyinál nagyobb mennyiségű, magasabb savtartalmú szőlő várható a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők; jellemzően a cabernet fajták vannak még a tőkéken. Az MTI által megkérdezett...

Tovább olvasom

Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán

Bejutott a legjobb innovációk közé egy magyar fejlesztésű, csíráztatott szójából készült tofu a világ legnagyobb élelmiszeripari vásárán, a kölni Anugán. A vásár „2013 íze” nevű versenyén tíz kategóriában válogatták ki...

Tovább olvasom

A gyermekétkezetést támogató jelmezes jótékonysági futamon részt vett Szabó Zsófi is

Szombaton a 28. FUTAFOK keretében jelmezes jótékonysági futamot szervezett a Campona Bevásárlóközpont. A versenyből befolyt összeg a Gyermekétkeztetési Alapítványt támogatja. A hagyományos 28. FUTAFOK családi futóversenyen mintegy 5000 fő futott,...

Tovább olvasom

Hamarosan újraindulhat a szarvasmarha export Fehéroroszországba

Hamarosan újraindulhat a magyar szarvasmarha exportja Fehéroroszországba, továbbá remény van arra, hogy megindul az együttműködés a Rába és a belorusz gépipar zászlóshajójának számító vállalat, az MTZ között – közölte Szijjártó...

Tovább olvasom

Először rendeznek halfesztivált Siófokon

Először rendeznek halfesztivált Siófokon a hétvégén, a rendezvényen elsősorban a halból készült ételeké lesz a főszerep, de szórakoztató programokkal is várják a szervezők a közönséget – tájékoztatta Kolumbán Tünde, a...

Tovább olvasom

Csökken a hazai élelmiszerek aránya a szlovák üzletekben

Szlovákiában folyamatosan csökken a hazai élelmiszerek aránya az üzletekben az ország EU-csatlakozása óta, jelenleg 39 százalékot tesz ki – derült ki a Szlovák Élelmiszeripari és Agrárkamara (SPPK) felméréséből, amelynek eredményeit...

Tovább olvasom

Magazin: Utolérte a palack a kartont a gyümölcsleveknél

Egyelőre nem állt meg a gyümölcsléeladások visszaesése, ugyanakkor a 100%-os dzsúszok szenvedték a legkisebb visszaesést. A PET-palackos, családi kiszerelésű gyümölcslevek hódítása mellett tehát a prémium kategória is erős lábakon áll....

Tovább olvasom

Hol a határ? Éttermi fotózás felkészülten vagy sehogy!

Vannak éttermek, ahol tiltják, hogy a vendégek fotókat készítsenek a felszolgált ételekről, máshol jóval elfogadóbbak és ételfotózási tanfolyamot hirdetnek az érdeklődők számára – elemez a The Guardian. A cikket a...

Tovább olvasom

Nébih: útmutató a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához

Útmutatót adott közre a vendéglátás és az étkeztetés jó higiéniai gyakorlatához a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A kiadványt a létrehozásban közreműködő civil szervezetek képviselőinek jelenlétében sajtónyilvános munkacsoport-ülésen mutatták be hétfőn...

Tovább olvasom

Hatvanhét csillag New Yorkban

Múlt héten megjelent a Michelin gasztronómiai útikalauz 2014-es New York-i kiadása: a világ gasztronómiai fővárosának ma már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. A legelőkelőbb...

Tovább olvasom

Kevés a szalámikészítéshez szükséges sertés

A szalámikészítéshez használt nagy súlyú sertések hazai állománya egyelőre lényegesen kisebb, mint amekkorára szükség lenne ahhoz, hogy ez az élelmiszer kizárólag Magyarországon előállított húsból készüljön. A sertésstratégia megvalósításával ez is...

Tovább olvasom
Oldal