Ilyen egy shot-verseny az Zwacknál!

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 15. 09:49

Közel harminc fiatal mixer mérte össze tudását a napokban az „Unicum Shot” koktélversenyen. Shotnak azokat a koktélokat nevezzük, amiket feles pohárban szervíroznak, és főként égetett szeszesitalokat tartalmaznak. A versenyzőknek 90 másodperc állt rendelkezésre a saját recept szerinti shotok elkészítésére. Az eredetiség, egyediség mellett az illatgazdaság, és a díszítés is számított.

 

Ilyen egy shot-verseny a Zwacknal

Három, kettő, egy, rajta! Kevered, rázd! – így kezdődött a shot verseny. A mixer fiúk és lányok pedig gyakorlott mozdulatokkal keverték az Unicum termékeket különböző szirupokkal, italokkal.

A versenyzőknek Party Shot és Fine Shot kategóriákban kellett bizonyítaniuk. Feltétel volt min 2 cl Unicum vagy Unicum Szilva felhasználása, a többi összetevő a versenyzők fantáziájára volt bízva. A kreációkat háromtagú zsűri minősítette, mindenki különböző szempontok szerint értékelt.

Zwack Sándor, a zsűri elnöke így fogalmazott: „Hihetetlen, hogy ezek a fiatal, tehetséges mixerek mi mindent tudnak alkotni 2 cl Unicummal, vagy éppen Unicum Szilvával. Kíváncsian kóstoltam az italokat, és örömmel tapasztaltam, hogy mindegyik kreatív, innovatív volt.”

Zólyomi Zsolt – az ismert és elismert parfüm-orr elsősorban a shot-ok illatát értékelte. „Számomra fontos volt, hogy az italok összetevői miként harmonizálnak egymással, hogy milyen az összhatás. Fontos volt, hogy az összetevők ne szorítsák egymást háttérbe, semmiből ne legyen sok, de a versenyzők igazán professzionálisan egyensúlyoztak az alapanyagokkal, a kiegészítőkkel.”

A Zwack ház italszakértője, Gulyás Csaba is a kreációk összhangját értékelte. „Én azt figyeltem, hogy a shot-ok mennyire alkalmazkodnak a nemzetközi italtrendekhez. Egy mixernek ugyanis követnie kell a trendeket; a versenyzők mindannyian eleget tettek ennek a követelménynek is.”

Az összesítések után a verseny nyertese Potó Dávid lett, a Party Shot kategóriában a legtöbb pontot Nagy Krisztián „Ladies Night” nevű kreációja kapta, amelyhez az Unicum Szilva mellett használt eperpürét és rózsaszirmot is. A Fine Shot kategória győztese Siklósi Orsolya lett, „Cinderella” nevű italával. A fiatal mixer az Unicumot keverte csokival, bodzával, vaníliával.

 

Party Shot
Nagy Krisztián /Ötkert/

Ladies Night
2 Cl Unicum Szilva

1 Cl Mozart Gold

0.5 Cl Mixer Eperpüré

2 db friss rózsaszirom

 

Fine Shot
Siklósi Orsolya

Cinderella

2 Cl Unicum

1.5 Cl Csoki szirup

0.25 Cl bodzalikőr

0.25 Cl Vaníliaszirup

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink