Virágzik a “sérült áruk” piaca Szerbiában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 19. 11:00

A rossz gazdasági helyzet miatt Szerbiában egyre többen vásárolnak olyan háztartási gépeket, amelyek szállítás közben megsérültek, ezeket ugyanis akár féláron is beszerezhetik – írta vasárnap honlapján a Blic című szerbiai napilap.

szamitogepA beszámoló szerint a szerbiai háztartások többségében a műszaki cikkeket már legalább tíz éve nem cserélték le. Ennek legfőbb oka az, hogy például egy hűtő megvásárlásához szinte egy teljes havi átlagfizetésre van szükség, így sokak számára a sérült árukat forgalmazó üzletek jelentik a megoldást.

Vannak üzletek, amelyek kizárólag ilyen tevékenységgel foglalkoznak, és külföldről, főleg Németországból, Olaszországból, illetve Franciaországból szállítanak be olyan háztartási eszközöket, amelyek felülete szállítás közben megsérült. Itt egy-egy árucikk akár a hibátlan termék feléért is megvásárolható.

A műszaki boltokban a sérült áru mellett az elavultnak számító gépeket, főként a régebbi típusú számítógépeket is jelentős kedvezménnyel árusítják. A vásárlók ezen kívül olcsóbban juthatnak hozzá azokhoz a termékekhez, amelyek a kirakatban álltak.

A boltvezetők elmondták a Blicnek, hogy minden sérülésre felhívják a figyelmet, és ezekre az árukra ugyanúgy adnak garanciát, mint bármely másik termékre. (Markovics Annamária, MTI)

Kapcsolódó cikkeink