Izgalmas játék az étellel – A nap videója

Izgalmas játék az étellel – A nap videója

Ha eddig nem tudta, mi van az ételpornó kifejezés mögött, most megérti: a marksandspencer.com hirdetése az ételkészítés gyönyörűségéről szól....

Tovább olvasom

Átstrukturálódik az állateledel-piac

Bár az állateledelek piaca lassan telítődik, szerkezetében izgalmas átalakulások zajlanak. Míg nagy kategóriái közül a száraz tápok irányába tolódik a kereslet, a kisebb szegmensek közül dinamikusan fejlődnek például a jutalomfalatkák...

Tovább olvasom

Magazin: Jó bor, jó cégér II.

Egy helyen a borok és a beszerzők: a Lidl kezdeményezésének köszönhetően újszerű bemutatkozási lehetőséget kapnak a magyar borászatok hazai és a külföldi piacokon egyaránt. A témáról a részvevő borászok némelyikének...

Tovább olvasom

FM: a kormány azonnal segít az almatermelőkön

A kormány azonnali anyagi segítséget nyújt az almatermelőknek; nem vár Brüsszelre, hanem 3,16 milliárd forint értékben indít programot a kialakult helyzet kezelése érdekében – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden...

Tovább olvasom

Megállapodást kötött a CO-OP Hungary Zrt. és a Tej Terméktanács

A CO-OP Hungary Zrt. – a 2014. szeptember 4-i terméktanácsi taggá válását követően – a mai nappal együttműködési megállapodást kötött a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal. Az áruházlánc a negyedik...

Tovább olvasom

Opten: csökken a felszámolások száma

Legutóbb csaknem egy évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében szűnt meg olyan kevés cég Magyarországon, mint idén augusztusban; a nyár utolsó hónapjában a cégbíróság 2309 céget törölt, miközben idén február óta minden...

Tovább olvasom

Norbi Update: mire lesz elég a 840 millió?

Soknak tűnhet, de kérdés, mire lesz elég a mintegy 840 millió forint a külpiacokon. A Norbi Update Lowcarb Nyrt. deklarált célja a 2014. szeptember 9-én indult tőzsdei bevezetéssel a nemzetközi...

Tovább olvasom

Rozmaringos szilvatorta nyerte a „Magyarország Cukormentes Tortája” Háziversenyt

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány „Magyarország Cukormentes Tortája” Háziverseny győztes tortája dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült. A hobbicukrászoknak szóló kihívást Szász Kinga nyerte. A Rozmaringos szilvatortában nincs fehér liszt...

Tovább olvasom

Elmosta az eső a Budavári Borfesztivált

Nem volt még ekkora eső és ennyire rossz időjárás az elmúlt 23 évben, mint idén. Kültéri rendezvény lévén természetesen számolni kell az időjárás viszontagságaival, és változékonyságával, de ilyen szélsőséges vízmennyiségre...

Tovább olvasom

Ismét őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül nyolcvan termelő mutatja be borait – közölte Licsicsányi Ilona, a szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője hétfőn...

Tovább olvasom

Veszélyes gyerekhintát von ki a forgalomból az IKEA

Balesetveszélyes gyerekhintát von ki a forgalomból az IKEA – közölte kedd reggel az MTI-vel a cég. Arra kérnek mindenkit, aki Gunggung gyerekhintát vásárolt, hogy vigye vissza a legközelebbi IKEA-áruházba, és...

Tovább olvasom

Az ország kedvenc fagyizóit kereste a NÉBIH

A fogyasztók kedvenc fagylaltozóit kereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közösségi oldalán. Az egy hónapig tartó játékot nem várt érdeklődés övezte: több mint 3000-en adtak le mintegy 12 000 szavazatot...

Tovább olvasom

Újra a kartoncsomagolás nő a gyümölcslépiacon

A legfrissebb adatokból úgy tűnik, hogy a gyümölcslé túllendült a szűk esztendőkön. A legnagyobb mértékben a dzsúszok és nektárok értékesítése nőtt. Piacbővítő mértékben növelte részarányát az eladásokból a kartondoboz. A...

Tovább olvasom

Szálloda a 007-es ügynökhöz Milánóban

A híres brit titkosügynök, James Bond ihlette hotel nyitotta meg kapuit Milánóban. A szobákat a 007-es filmekkel kapcsolatos több mint hatezer relikvia díszíti. Fotó: http://milano.corriere.it A szálloda halljában a brit...

Tovább olvasom

Átlátszó sous vide-oló – A nap videója

Az alacsony hőfokon, légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezni, és ott állandó hőmérsékleten tartva elkészíteni – ezt hívják sous vide-olásnak. Az eljárást jó ideje alkalmazzák a magyar vendéglátósok is...

Tovább olvasom

Kedvezőbb piaci feltételekért demonstráltak a tejtermelők

A számukra kedvezőbb piaci feltételek biztosításáért demonstráltak a tejtermelők nyáron. A tejtermelők azért vonultak az utakra, hogy így tiltakozzanak az országba jórészt feketén behozott külföldi tejtermékek dömpingje, és az ennek...

Tovább olvasom

Intenzíven reklámozták a tévében a macskaeledelt

A kutyaeledel forgalma az élelmiszer-kiskereskedelemben mintegy 14 milliárd forintot ért el 2013. december – 2014. május között. Értéket tekintve 1 százalékkal emelkedett a bolti eladás, mennyiségben pedig 2 százalékkal csökkent, az előző hasonló időszakhoz...

Tovább olvasom

Magazin: Újvilági mintára

Még csak ismerkednek a hazai borkedvelők a Borház nevével – nem is csoda, hiszen mindössze három éve annak, hogy a Badacsonyi Pincegazdaság utódjaként működő borházban más minőségű és intenzitású munkába...

Tovább olvasom

Évente 60 milliárd fordítható a mezőgazdaságban termeléshez kötött támogatásokra

Jövő évtől 2020-ig évente 60 milliárd forint fordítható meghatározott növények termelésére, kertészeti ágazatok és a fehérjenövények termesztésének támogatására – mondta a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Bábolnán, a Gabonatermesztők...

Tovább olvasom

Árbevétel-növekedést tervez az idén a Sió-Eckes Kft.

A korábbi évek stagnálását követően az idén már árbevétel-növekedést tervez a Sió-Eckes Kft. – mondta Barna János, a cég kereskedelmi igazgatója pénteken az MTI-nek, a Coop Rally második napjának első...

Tovább olvasom

Kezdődik a szüret a tokaji borvidéken

Az esős idő ellenére a sárgamuskotályos szőlő szedésével hétfőn várhatóan megkezdődik a szüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken – tájékoztatta az állami tulajdonban lévő, a térség legnagyobb felvásárlójának számító Tokaj Kereskedőház...

Tovább olvasom

A túró- és joghurtgyártást fejleszti a Sole-Mizo Zrt.

A túró- és joghurtgyártást fejleszti a Sole-Mizo Zrt. egy uniós támogatással megvalósuló, 1,8 milliárd forintos költségvetésű projekt keretében – közölte a Bonafarm-csoporthoz tartozó cég közép-európai operációs igazgatója hétfőn Szegeden. Herczeg...

Tovább olvasom

A napraforgó tizedét takarították be Komárom-Esztergom megyében

A Komárom-Esztergom megyében elvetett 11 ezer hektárnyi napraforgóból eddig csak 1300 hektárt takarítottak be, és a csapadékos idő a repce vetését is akadályozza – mondta el a megyei agrárkamara igazgatója...

Tovább olvasom

A diótermesztéshez is nékülözhetetlen a hosszú távú szabályozás

A diótermesztéshez – a szőlőágazathoz hasonlóan – szükség van a hosszú távú szabályozásra. Folyamatban van a tízéves program kidolgozása – mondta Gombos Sándor, a Somogy megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke...

Tovább olvasom

Csaknem 16 tonna halat telepítenek a vasi tavakba és vízfolyásokba

Csaknem 16 tonna halat telepítenek ősszel a vasi tavakba, vízfolyásokba, a program nyitányaként csütörtökön mintegy 2,7 tonna pontyot és amurt eresztenek a Szombathelyi Csónakázó-és Horgásztóba, valamint a magyarszecsődi tóba –...

Tovább olvasom

Új helyszínre költözik a budapesti Oktoberfest

Új helyszínen, a Városligeti Műjégpályán várja a sörök és a fesztiválhangulat szerelmeseit a második budapesti Oktoberfest október 9. és 12. között. A világhírű müncheni Oktoberfesten – ahol tavaly mintegy 6,5...

Tovább olvasom

Személyzet nélküli szupermarket nyílt Kínában

Automatákkal felszerelt, személyzetet egyáltalán nem igénylő szupermarket nyílt Északkelet-Kínában – számol be a sina.com hírportál. Kína legelső, kiszolgáló személyzet nélküli boltja Csingtao városában nyílt meg. Az üzlet egy helyi kisbolthoz...

Tovább olvasom

Megduplázódhat a magyar gombatermelés

Akár duplájára is nőhet a magyar gombatermelés 2020-ig: a jelenlegi évi 25-30 ezer tonnás termelés 50-70 ezer tonnára bővíthető. A Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) gombatagozatának információi szerint az ágazat termelési...

Tovább olvasom

Nemzeti ételt választanak maguknak a dánok

Az egész országra kiterjedő szavazás keretében választanak maguknak hivatalos nemzeti ételt a dánok. A kezdeményezést elindító Dan Jörgensen élelmezésügyi miniszter közleményében hangsúlyozta, reméli, hogy az ország nemzeti ételéről való szavazás...

Tovább olvasom

Jihlavában söröztünk II.

Jihlavában jártunk, és ha már ott voltunk, minden vendégekkel teli, jól működő sörözőben arra kerestük a választ, mi az, amit ők nálunk jobban csinálnak (a sörön kívül). Ezekhez néhány olyan...

Tovább olvasom
Oldal