Déli nyitás: naposcsibét és keltetőtojást küldtünk Eritreiába

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 18. 11:14

A déli nyitás keretében 100 ezer bábolnai naposcsibe és mintegy 30 ezer keltetőtojás érkezett az észak afrikai Eritrea fővárosába, Aszmarába; a szállítmány értéke meghaladja a 200 ezer eurót – közölte Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

baromfi

Az eritreai Mezőgazdasági Minisztérium és a Bábolna Tetra Kft. közötti tárgyalások még 2014 decemberében kezdődtek meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium közvetítésével. Az Eritreába érkező magyar küldöttséget Arefaine Berhe mezőgazdasági miniszter is fogadta, akinek a magyar fél – egyéb anyagok mellett – átadta a bábolnai Tetra baromficsalád részletes termékismertetőjét. Röviddel a látogatás után megindultak az egyeztető tárgyalások a kairói nagykövetségen keresztül.

Arefaine Berhe hétfőn személyesen mondta el Magyarország kairói nagykövetének, hogy messzemenően elégedett a szállítmány minőségével, illetve a lebonyolítás precíz és korrekt menetével – áll a közleményben. A miniszter hangsúlyozta, hogy az üzletkötést egy hosszú együttműködés első állomásának tekinti a Bábolna Tetra céggel, és hamarosan újabb magyar baromfiszállítmányt rendelnének, a jelenleginél jóval nagyobb mennyiségben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink