A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel egy kutatás szerint

A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel egy kutatás szerint

A magyarok közel fele megszokásból fizet készpénzzel, miközben a háztartások többségének van bankkártyája, és ismerik a bankkártyás fizetést – ez derült ki az elektronikus fizetési szokásokról készült országos, reprezentatív kutatásból....

Tovább olvasom

Sajtbírálókat avattak: a fogyasztókat, a sajtkészítőket és az éttermeket is segítik a különleges szakemberek

Záróvizsgával és az oklevelek mai átadásával zárult le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete által első alkalommal szervezett sajtbírálói tanfolyam....

Tovább olvasom

A magyar cégek optimisták a gazdaság várható alakulásáról

Az európai átlagnál optimistábbak a magyar cégek a gazdaság várható alakulásáról, közel harmaduk belátható időn belül egyáltalán nem számít recesszióra, míg Európai átlagban a cégek 30 százaléka nyilatkozott így –...

Tovább olvasom

A fenntarthatóságra és a gazdaságélénkítésre fókuszál a dizájn világnap programja

A fenntarthatóság és a gazdaságélénkítés a dizájn eszközeivel a fő témája az idei dizájn világnap magyarországi programjainak, amelyekre csütörtökön várják az érdeklődőket Budapesten – közölték a szervezők az MTI-vel. A...

Tovább olvasom

Húsmentes hentesüzlet: hamburger kenyérfa-gyümölcsből

A Sainsbury’s megnyitotta Nagy-Britannia első húsmentes hentesüzletét, ahol a termékek szójából, a steak gabonából, a hamburgerek pedig kenyérfa gyümölcséből készülnek – írja a The Guardian nyomán az origo.   Fotó:...

Tovább olvasom

Romlott az amerikai fogyasztói hangulat júniusban

Erősen romlott, 21 havi mélypontra esett az amerikai fogyasztói hangulat júniusban – tűnik ki a Conference Board nonprofit gazdasági kutatóintézet szokásos havi felméréséből. Az 1985=100 bázison számított fogyasztói hangulatindex 121,5...

Tovább olvasom

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban. A barnazsírszövet egyike az...

Tovább olvasom

Megjelent a Magyar Konyha idei balatoni gasztrokalauza

A Balaton környékének aktuálisan legjobb gourmet éttermeit, bisztróit, kisvendéglőit, borászatait, cukrászdáit, strandbüféit és egyéb gasztrohelyeit gyűjti össze a Magyar Konyha magazin júliusi-augusztusi számával együtt megjelent Balaton 2019 gasztrokalauz. A balatoni...

Tovább olvasom

Atradius: megállíthatja a világkereskedelem növekedését az amerikai-kínai vámháború

Az Atradius hitelbiztosító elemzése szerint az amerikai-kínai kereskedelmi háború súlyosan érintette a két ország kereskedelmét az első negyedévben. A Kínába irányuló amerikai export 30 százalékkal, a kínai export pedig 9...

Tovább olvasom

Bemutatkozott a Decathlon Magyarország első robot munkatársa

A vásárlók egyre nagyobb elvárásokat támasztanak az áruházakkal szemben: gyorsabban, kevesebb várakozással szeretnének hozzájutni az online rendelt termékekhez. Ezekhez az igényekhez alkalmazkodva indította el a Decathlon a Cleveron projektet, melynek...

Tovább olvasom

Felfújható kocsma rendezvényeseknek – A nap videója

A felfújható ír pub a bostoni The Paddy Wagon Pub „találmánya”, autentikusnak is nevezhető felfújható műanyag kocsma, bárhoé 20 perc alatt felállítható. és jó hangulatot generál kitelepüléseken, bulikon, legyen szó...

Tovább olvasom

Peruból érkezik az ALDI bio banánja

Sokak gyermekkorában csak vágyott hiánycikk volt a banán, amelyért karácsonykor, húsvétkor hosszú sorok kígyóztak az üzletek előtt. Ma szerencsére bármikor kosarunkba tehetjük a déligyümölcsöt és télen-nyáron élvezhetjük édes ízét. Az...

Tovább olvasom

Magazin: Tankolás, aztán gyerünk!

Személyre szabott szolgáltatások, gyorsaság, megoldások a legkülönösebb helyzetekre is – ezek jelentik a lízingeléssel és flottakezeléssel foglalkozó cégek sikerének kulcsát. És persze az, hogy az ügyfél biztos lehessen benne, hogy...

Tovább olvasom

Nielsen: százból tizenöt magyar márkahű

A 8%-os világátlaggal szemben kétszer olyan márkahűek a magyarok: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitottabban áll a korábban nem próbált termékek/márkák vásárlásához, mint öt évvel...

Tovább olvasom

Európai Bizottság: nincs bizonyíték a kelet-nyugati kettős élelmiszer-minőségre

Nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet-nyugati megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében, az eltérő összetételű, de azonos vagy hasonló csomagolású áruk előfordulása nem mutat egyértelmű területi mintázatot – írta...

Tovább olvasom

„Krakkói Deluxe“ egész zöldborssal: Új, ellenállhatatlan íz a magyar felvágottak kínálatában

Az új Krakkói Deluxe fenséges, izgalmas ízével gazdagítja a magyar felvágott piacot. A német nyelvű területeken már óriási sikert aratott termék egy továbbfejlesztett prémium változatával szeretné a Wiesbauer-Dunahús magyar fogyasztói...

Tovább olvasom

Közel 1 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt kóstoltattak meg a gyermekekkel az elmúlt hónapban

A hétvégén véget ért a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe programsorozat, amelynek keretében több mint 10.000 gyermekhez vitték közelebb a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását, és közel 1 tonna friss szezonális...

Tovább olvasom

Nagy István: az Agrárgazdasági Kutatóintézet integrációjával erősödik a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

Erősödik a Nemzeti Agrárkutatási Innovációs Központ (NAIK) az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) integrációjával, és így még magasabb színvonalon válik képessé a magyar agrárgazdaság versenyképességének növelésére – mondta Nagy István agrárminiszter kedden...

Tovább olvasom

A magyar meggyet népszerűsítik a Balaton környékén és Bács-Kiskunban

A magyar meggy népszerűsítésére ingyenes kóstoltatási akciót tart keddtől csütörtökig a Fruitmarketing Kft. a Balaton déli partján és Bács-Kiskun megye tíz városában, összesen 25 helyszínen – írja az origo. A...

Tovább olvasom

Újabb ajánlat a METRO-ra

Újabb fordulat történt a Magyarországon is jelen lévő Metro cash & carry áruházlánc felvásárlási ügyében, amely már lassan egy éve húzódik. Két kelet-európai milliárdos befektető szeretné felvásárolni a kiskereskedelmi láncot,...

Tovább olvasom

Stabil jövőképpel bír a hazai nagyvállalati szektor

Óvatos optimizmus és stabilitás jellemzi a hazai nagyvállalatok idei évi kilátásait – jelzi a K&H nagyvállalati növekedési index első negyedéves eredménye. A legnagyobb hazai cégek egyéves várakozásait jelző mutató mindössze...

Tovább olvasom

900 ezer forint 7 percért – elrajtolt a Nagy Bor Teszt

Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internetezők boros szokásait: kezdetét vette az ország bortesztje. A kérdőívet kitöltőkre ezúttal minden eddiginél értékesebb díjak várnak. A kutatás 2019. augusztus 31-ig tart. Mindenki,...

Tovább olvasom

KSH: nőtt az infokommunikációs ágazat árbevétele

Az információ, kommunikáció ágazat vállalkozásai 776 milliárd forint árbevételt értek el idén az első negyedévben, 7,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az...

Tovább olvasom

Deloitte: a régióban csökkent, Magyarországon stagnált a vállalatfelvásárlási piac tavaly

A globális folyamatokkal ellentétben 2018-ban Kelet-Közép-Európában csökkent a vállalatfelvásárlások száma, ezért a magyar piacon tapasztalt stagnálás pozitív eredménynek számít régiós összehasonlításban – ez derült ki a Deloitte magyar piacot vizsgáló...

Tovább olvasom

Nyers csokoládé, nyers desszert – A nap videója

A nyers ételek divatja szélsőséges reakciókat vált ki kedvelőiből és ellenzőiből egyaránt – talán a csokoládék területe a békekötés színtere lehetne. Vegyük csak a Brooklyn Chocolate Factory desszertjének példáját!...

Tovább olvasom

Több mint ízek

A szuperprémium szegmensben és a teakülönlegességek világában már nem a tea színe, egészségessége a fő kérdés, hanem az általa nyújtott kulináris élmény. A teaivás élvezet, és, keleti módra, kicsit már...

Tovább olvasom

Százharmincezer gyermek táborozhat idén az Erzsébet-táborokban

Tizenegy turnusban minden eddiginél több, heti 2500 – összesen mintegy harmincezer – gyermek táborozhat idén nyáron a Balatonnál a zánkai Erzsébet-táborban. A balatoni táborok keddi megnyitóján Kásler Miklós, az emberi...

Tovább olvasom

Élvonalbeli technológiát alkalmaz a műanyag újrahasznosítására a L’ORÉAL

Összeállt a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. A CARBIOS és a L’ORÉAL 5 évre szóló partnerségének célja, hogy a CARBIOS által tervezett és fejlesztett biológiai...

Tovább olvasom

Műanyagmentes csomagolással tér vissza a Piszke Papír

Régi-új szereplő lépett be a hazai papírkereskedelembe, és rajta keresztül ismert hazai márkák is visszakerülnek a boltok polcaira. Az ágazat meghatározó személyisége, Bodrogai Ferenc nemcsak a Piszke Papír nevet, valamint...

Tovább olvasom

Rózsaszín cukiság

80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a...

Tovább olvasom
Oldal