Rózsaszín cukiság
80 évvel a fehércsokoládé megjelenése után újabb színnel bővült a paletta: a világ legnagyobb kakaóbab-feldolgozójának számító svájci Callebaut csokoládégyártó cég szeptember elején bejelentette, hogy évtizednyi kísérletezés után sikerült előállítania a mályva (pink?) színű – némi eufemizmussal Rubyként (rubinvörös) anyakönyvezett – csokoládét.
A brémai Jacobs egyetemmel együttműködésben kifejlesztett, a hírek szerint bogyós gyümölcsökre emlékeztető ízű, szájban könnyen olvadó édesség sem színezéket, sem aromákat nem tartalmaz. A termék várhatóan fél év múlva jelenik meg a brit üzletek polcain, és maximum másfél évre teszik, hogy az egész világon elterjedjen. Szó szerint új színt hozhat a cukrászdák világába is, bár olvasztásának, temperálásának, formálásának lehetőségeiről még nem adott információkat a gyártó. //
Kapcsolódó cikkeink
XIXO Pink Lemonade Eper- és Lime 250 ml, szénsavas üdítőital
A XIXO márka büszkén mutatja be legújabb innovációját a szénsavas…
Tovább olvasom >Fóliamentes WC-papírral mindenki nyer – élen a Rossmann a zöld innovációban
A MAGYAR PISZKE PAPÍR Kft. fóliamentes Crepto 3240 wc-papírja 2023-ban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >