Ötödik logisztikai központját építi a Lidl Portugáliában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 04. 05. 09:53

A Lidl Portugal mintegy 110 millió euró beruházásával épít új logisztikai raktárépületet a Lisszabon melletti Louresban, amely 2024 második negyedévére készül el – közölte a diszkontlánc.

Az 54 000 négyzetméter bruttó alapterületű, öt futballpályának megfelelő alapterületű ingatlan 44 000 raklap tárolására lesz alkalmas, és a Lidl közép-portugáliai üzleteit fogja kiszolgálni.

Az új létesítmény 111 be- és kirakodó dokkolóval, 265 könnyű gépjármű parkolóhellyel, valamint 48 teherautó-parkolóhellyel is rendelkezik majd.

Az új raktár egy 2000-ben bezárt korábbi kavicsbánya és lerakóhely helyén épül.

A BREEAM-tanúsítvánnyal rendelkező raktár saját fenntartható energiaforrásokra támaszkodik majd, ami lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését.

A raktárépület 800 háztartás éves fogyasztásának megfelelő 2,5 MW kapacitású beépített fotovoltaikus panelekkel lesz felszerelve.

A raktárban elektromosjármű-töltőpontok, esővízgyűjtő és -felhasználó rendszerek lesznek, a hűtőkamrák pedig természetes hűtőközeget használnak majd.

Az új raktár a Lidl ötödik raktára lesz Portugáliában az országban megtalálható 272 Lidl-üzletet ellátó Santo Tirsóban, Torres Novasban, Palmelában és Sintrában megnyíltakat követően.

ESM

Kapcsolódó cikkeink