Megvette a Lactalis a portugál Sequeira & Sequeira sajtmárka-tulajdonost

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 21. 09:56

A francia vállalat átveszi a sajtgyártást, valamint a Sequeira & Sequeira nagykereskedelmi tevékenységét.

A francia Lactalis tejipari nagyvállalat meg nem nevezett összegért vásárolta meg a portugál Sequeira & Sequeira-t, a Paiva sajtmárka tulajdonosát.

Az alapvetően nagykereskedő Sequeira & Sequeira 1992-ben kezdett el élelmiszergyártással foglalkozni, amikor felvásárolta az 1933-ban alapított Lacticínios do Paiva sajtkészítő céget.

A most bejelentett felvásárlással a President, a Galbani és a Parmalat márkák tulajdonosa fogja irányítani a Lacticínios do Paiva tejtermékgyártását. Emellett a vállalat átveszi a Sequeira & Sequeira nagykereskedelmi tevékenységét Portugáliában, Mozambikban és a Zöld-foki szigeteken.

A csoport 270 alkalmazottja csatlakozik a Portugáliában már a Lactalisnál dolgozó mintegy 450 főhöz.

Az akvizícióval a Lactalisnak Portugáliában immár két gyára lesz.

A Sequeira & Sequeira 1986-ban alakult Vouzelában, és jelenleg a Lacticínios do Paiva Lamego üzemén keresztül a Paiva márkanév alatt a hagyományos flamengótól és curadostól a friss sajtokig számos különböző sajtot gyárt.

Az édesapjuk által alapított vállalkozást José Sequeira és António Sequeira testvérek vették át.

A két, közös értékeket valló családi vállalkozás összefogásával a Lactalis portugáliai üzletága tovább fejlesztheti a helyi sajtgyártást és -értékesítést, illetve bővítheti kínálatát az országban, míg a nagykereskedelmi tevékenység  lehetőséget ad a tejipari óriásnak forgalmazói és exporttevékenységének erősítésére.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink