Szépségipari nagyvállalkozó mentené meg a The Body Shop-ot

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 07. 11. 09:14

Mike Jatania vállalkozó, aki kozmetikai márkák építésével szerezte vagyonát, arra készül, hogy megvásárolja a csődeljárás alá vont The Body Shopot.

A Bloomberg tudósítása szerint a cégvezető tagja annak a konzorciumnak, amely tárgyalásokat kezdett a kozmetikai üzletlánc eladását intéző vagyonkezelőkkel.

Charles Denton, a Molton Brown volt vezérigazgatója is szerepel az ajánlatban derült ki a forrásokból. A kereskedő új tulajdonosai azt tervezik, hogy az összes meglévő brit üzletet megtartják.

A The Body Shop Európa nagy részén és Ázsia egyes területein működő üzletágát már azt megelőzően eladták egy családi vállalkozásnak, hogy az Egyesült Királyságban fizetésképtelenné vált.

Jatania korábban a Lornamead nevű családi cégén keresztül olyan testápolási márkákból épített portfóliót, mint a Harmony hajlakk, a Lipsyl ajakápoló és a Yardley parfüm. A Lypsyl márkát 2013-ban közel 156 millió fontért (200 millió dollár) adta el a rivális Li & Fungnak.

A nagyvállalkozó számos ingatlanbefektetést is eszközölt az Egyesült Királyságban, többek között a londoni Regent’s Crescentben.

A The Body Shop megmentésére irányuló ajánlatok benyújtásának határideje a múlt héten volt, miközben a jelentések szerint a felszámoló FRP nagyon szerette volna lezárni a kiskereskedő februári összeomlást követően megmaradt eszközeinek értékesítését.

Retail Gazette

Kapcsolódó cikkeink