Megoldást nyújthatnak az alternatív fehérjék a tenger gyümölcsei iránti kereslet és kínálat egyensúlyhiányára
Bár a növényi alapú tenger gyümölcsei ár tekintetében versenyelőnyben vannak a marhahússal szemben, ám jelentős akadályt jelent fogyasztásuk általánossá válásában a fogyasztók általi elfogadottság hiánya.
A tenger gyümölcsei mint fehérjeforrás iránti globális kereslet megugrott a McKinsey & Company új jelentése szerint, amely a 2020-as szinthez képest a szegmens 14%-os növekedését prognosztizálja 2030-ra. E növekedésnek a hajtómotorjai az ázsiai, európai, latin-amerikai és óceániai piacok.
A kínálat ugyanakkor nem növekszik ugyanilyen ütemben. A vadon kifogott tenger gyümölcseinek mennyisége stagnál, mivel a bolygó halászterületeinek több mint 85%-a a kimerülés közelébe került.
Az alternatív tengeri élelmiszerek megoldást jelenthetnek a kereslet és kínálat egyensúlyának megbomlására, de ezek ugyanolyan kihívásokkal néznek szembe, mint más alternatív fehérjeforrások, például a növényi alapú csirke- és marhahús: az árak magasak és ezek az élelmiszerek még nem igazán nyerték meg maguknak a vásárlókat.
Kapcsolódó cikkeink
Hódítanak a növényi alapú élelmiszerek
A növényi alapú termékek piaca az utóbbi években robbanásszerű növekedést…
Tovább olvasom >80 millió svájci frankot invesztált a Nestlé szerbiai üzemébe
Nyolcvan millió svájci frankot (83,4 millió eurót) ruházott be a…
Tovább olvasom >Megszünteti két növényi alapú tejitalának gyártását a Danone US
Azért született döntés a Silk Nextmilk és a So Delicious…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hétköznapi hősökkel indított nem mindennapi imázskampányt a Scitec Nutrition
Májusban országszerte találkozhatunk a Scitec Nutrition “Küzdöttek. Győztek. Te jössz!”…
Tovább olvasom >KSH: februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet
2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a…
Tovább olvasom >BMI: Lassabb bővülés áprilisban
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke: 51,8.…
Tovább olvasom >