Márciusban 6 százalékkal csökkent a brazil kávéexport
A brazil kávéexport 6 százalékkal, 3,6 millió zsákra (1 zsák=60 kilogramm) esett vissza márciusban az előző év azonos hónapjához képest.
A brazil kávéexportőrök szervezete (Cecafé) által közölt adatok szerint az arabica kávébabfajtából 0,7 százalékkal többet, 3,1 millió zsákot exportáltak márciusban, míg robustababból 65 százalékkal kevesebbet, 123,4 ezer zsákot. Az őrölt, pörkölt és instant kávé exportja 7,8 százalékkal, 356 ezer zsákra csökkent.
A brazil kávéexport éves szintű csökkenése februárban nagyobb, 13,6 százalék volt.
A robusta a gyengébb minőségű kávéfajta, ebből készül a gyorsan oldódó kávéporok alapanyaga.
A Cecafé megjegyezte, hogy az elmúlt kilenc hónapban először nőtt az arabica exportja idén márciusban. Ezt megelőzően az áruszállításhoz szükséges konténerhiány és az ellátási láncok egyéb problémái miatt csökkent a kivitel.
Az arabica kávé ára az Intercontinental Exchange (ICE) New York-i májusi határidős jegyzésében kedden 0,02 százalékkal, 2,37 dollárra csökkent fontonként (1 font 45,36 dekagramm). (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Az új trend: a gombakávé
Sokan nem tudják elképzelni a reggelt kávé nélkül, és ezért…
Tovább olvasom >Új megoldással csökkenti a tejtermék-alapanyagok zsírtartalmát a Nestlé
A Nestlé élelmiszeripari óriáscég új megoldást fejlesztett ki arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >