Komoly leépítések az Estée Laudernél

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 02. 07. 11:50

Az Estée Lauder Companies a 2024-es pénzügyi harmadik negyedévében jelentős strukturális változásokra készül, miután negyedéves nettó nyeresége 21%-kal elmaradt az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat a második negyedévben már tapasztalt 7%-os értékesítési csökkenés után döntött a szerkezetátalakítás mellett, melynek részeként 3-5%-os mértékű pozícióleépítésre kerül sor. A tervezett intézkedések a munkahelyek megszüntetését, az alkalmazottak átképzését és átcsoportosítását foglalják magukban.

A vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy az átalakítás célja az üzleti hatékonyság növelése és az optimalizált működés elérése. Ennek következtében azonban a program várhatóan 350 és 500 millió dollár közötti bruttó veszteséget eredményez. Az Estée Lauder 2023 júniusában közel 62,000 alkalmazottat foglalkoztatott, és a vállalat vezetése bízik abban, hogy a strukturális változtatások hozzájárulnak majd a hosszú távú sikerükhöz és fenntarthatóságukhoz.

A pénzügyi jelentésből kiderül, hogy a december 31-én zárult három hónapban a nettó árbevétel 7%-kal, 4,28 milliárd dollárra csökkent, míg a negyedéves nettó nyereség 313 millió dollár volt, ami 21%-kal kevesebb az előző év azonos időszakához képest. Az Estée Lauder Companies tehát ambiciózus lépéseket tesz az ágazati kihívásokra való válaszul és a vállalat hosszú távú versenyképességének biztosítása érdekében.

Kapcsolódó cikkeink