Kevesebb hulladék: nagyobb haszon
És a szakács is boldogabb – tehetjük hozzá a címben leírtakhoz! Egyre több fiatal vállalkozó üzleti koncepcióját határozza meg a fenntarthatóság igénye. A modern vendéglátás egyik aktuális problémáját, az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentését célozza az éttermekben a nap végén már kis valószínűséggel eladható fogások jelentős árengedménnyel történő értékesítése is. Ennek megszervezésére vállalkozik a munch.hu weboldal, melynek indítói azoknak a vendéglátóhelyeknek az ingyenes csatlakozását várják a programhoz, amelyek készek online rendszerben csökkentett áron kiárusítani megmaradt ételeiket.
Ebben az üzleti modellben az étterem egy működő platformhoz csatlakozva csökkentheti esetleges veszteségeit és építi környezetbarát márkáját, az oldal üzemeltetői pedig az értékesített fogások után részesülnek a bevételből. Fogyasztói célcsoportjuknak a környezettudatos fogyasztókat nevezik, de kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemista korosztályra, amelyben az árérzékenység is jobban tetten érhető.
A munch.hu 10 munkatársa foglalkozik értékesítéssel is – keresik leendő partnereinket, de online is lehet csatlakozni a projekthez. A csatlakozás ingyenes, partnereiktől legalább 50 százalék kedvezményt kérnek, de ez a csomag jellegétől, tartalmától függően változhat. Az ötletgazdák szerint az úgynevezett MunCsomagok legtöbbször a nap minden szakában elérhetők; egy napi menüt kínáló étteremnél már kora délután jelentkezhetnek el nem adott adagok, egy pékség esetében például inkább estefelé. //
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >Komoly fenntarthatósági problémák vannak a csomagolás terén az e-kereskedelemben
Az online vásárlások térnyerésével a csomagolási méretek optimalizálása komoly kihívást…
Tovább olvasom >További cikkeink
Félautomata teaadagoló – A nap videója
Kedves és szellemes ötlet – szép kivitelezés! A videóért katt…
Tovább olvasom >Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >