Kevesebb hulladék: nagyobb haszon
És a szakács is boldogabb – tehetjük hozzá a címben leírtakhoz! Egyre több fiatal vállalkozó üzleti koncepcióját határozza meg a fenntarthatóság igénye. A modern vendéglátás egyik aktuális problémáját, az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentését célozza az éttermekben a nap végén már kis valószínűséggel eladható fogások jelentős árengedménnyel történő értékesítése is. Ennek megszervezésére vállalkozik a munch.hu weboldal, melynek indítói azoknak a vendéglátóhelyeknek az ingyenes csatlakozását várják a programhoz, amelyek készek online rendszerben csökkentett áron kiárusítani megmaradt ételeiket.
Ebben az üzleti modellben az étterem egy működő platformhoz csatlakozva csökkentheti esetleges veszteségeit és építi környezetbarát márkáját, az oldal üzemeltetői pedig az értékesített fogások után részesülnek a bevételből. Fogyasztói célcsoportjuknak a környezettudatos fogyasztókat nevezik, de kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemista korosztályra, amelyben az árérzékenység is jobban tetten érhető.
A munch.hu 10 munkatársa foglalkozik értékesítéssel is – keresik leendő partnereinket, de online is lehet csatlakozni a projekthez. A csatlakozás ingyenes, partnereiktől legalább 50 százalék kedvezményt kérnek, de ez a csomag jellegétől, tartalmától függően változhat. Az ötletgazdák szerint az úgynevezett MunCsomagok legtöbbször a nap minden szakában elérhetők; egy napi menüt kínáló étteremnél már kora délután jelentkezhetnek el nem adott adagok, egy pékség esetében például inkább estefelé. //
Kapcsolódó cikkeink
Fokozatosan növeli a fenntartható pamut arányát saját márkás textiltermékeiben a Lidl
A Lidl célul tűzte ki, hogy 2022 végéig 100%-ban fenntartható…
Tovább olvasom >Magazin: Fenntartható, személyes, egészséges – ezt várjuk 2021 élelmiszereitől
2021 az átalakulás éve lesz. A világ abban reménykedik, hogy…
Tovább olvasom >Kozmetikai tubus papírból
Megalkotta első papíralapú kozmetikai tubusát a L’Oréal. A kozmetikai cég…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hotelpiac: régiós szinten Budapesten várható a legnagyobb fellendülés!
A hazai szállodapiac több lábon áll, ezért az egyik legkorábbi…
Tovább olvasom >Idén virtuális rendezvényeket tartanak az Idegenvezetők Világnapja alkalmából
Online rendezik meg az Idegenvezetők Világnapja eseményeit február 25. és…
Tovább olvasom >Kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai Horvátországban
Március 1-jétől kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai, és a…
Tovább olvasom >