Kevésből jót!

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 05. 15. 09:00

Májusban zajlott Magyarország második legfontosabb közétkeztetési szakácsversenye, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által szervezett Országos Közétkeztetési Szakácsverseny (OKÉS). A május 25-ei döntőben az első fordulóból továbbjutott 12 csapat mérte össze tudását. A csapatok feladata a magyarországi realitásoknak megfelelő, nagy adagszámban elkészíthető, étvágygerjesztő, kiváló ízharmóniájú háromfogásos menük lefőzése volt. A verseny kiemelt célja az ételek modernizálása mellett az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása volt. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Táplálékérzékenység a közétkeztetésben”.

A zsűri vakkóstolással bírált, és a menüket egy reálisan alacsony nyersanyagnormából (nettó 350 Ft/fő) kellett elkészíteni. A szervezők szerint az értékelés alapja nem a külcsín, hanem a tartalom volt. A verseny legjobbjának a Bihari Egyesített Szociális Intézmény csapata (Erdelicsné Kelemen Valéria és Gulácsi Attila) bizonyult (képünkön az ő versenyművük), második lett a P. Dussmann Kft., harmadik pedig a Vattai Tündérkert Óvoda és Konyha. //

 

Kapcsolódó cikkeink