Karbonsemlegessé válik a Vajda-Papír 2050-re

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 04. 25. 13:55

Magyarország vezető higiéniai papírgyártó vállalata, a Vajda-Papír elmúlt 10 évben 40 milliárd forintot fordított környezetbarát és fenntarthatósági fejlesztésekre.

Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható

A fejlesztések a jövőben is folytatódnak, és cél, hogy 2050-re elérjék a karbonsemlegességet, de a vállalások szerint már 2030-ig csökkenteni fogják az energiafogyasztást, 50%-kal megnövelik a megújuló energiák használatát, és 20%-kal csökkentik a vízfogyasztást.

Az eddigi eredményeket és a célokat a vállalat ESG-jelentésében ismertette, megemlítve többek között az FSC-tanúsított felelős erdőgazdálkodásból vagy egyéb ellenőrzött forrásokból származó alapanyagokat, az üzemekben a 100% villamos energiával hajtott emelőgépeket és targoncákat, illetve az alacsony kibocsátású teherautókat.

Arra is kitért, hogy a gyártás során keletkező összes mellékterméket felhasználják, illetve említette a 2021-ben kibocsátott zöld kötvényt, ami jelentősen hozzájárult a dunaföldvári üzem bővítésének finanszírozásához.

– Felelős vezetőként kiemelt figyelmet fordítunk fenntarthatósági céljaink elérésére (), hogy az ESG-szemlélet vállalatcsoportunk teljes egészét áthassa, és mások számára is példát mutatva csökkentsük ökológiai lábnyomunkat – mondta Vajda Attila, a cég ügyvezető igazgatója. //

Kapcsolódó cikkeink