2018: Ismét gasztrocsúcs Budapesten
2014 és 2016 után jövőre ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb élelmiszer és HoReCa kiállításának. A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar és a gasztronómia legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek.
A Sirha Budapest Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, melyet legutóbb 34 ország, köztük Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Románia szakemberei tekintettek meg. A 2016-os budapesti eseményen rendezték – közép-kelet-európai országok közül elsőként a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét, amelyen magyar győzelem született. Széll Tamásnak több ezren szurkolhattak a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban és – az élő közvetítés segítségével –- a televíziók és a számítógépek előtt.
A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik majd a Bocuse d’Or magyar döntőjét, melyen az indulók a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn való részvételért versenyeznek. Egyeztetés alatt van a Sirha Budapest Desszert Verseny szervezése is, mely előreláthatólag Kolonics Zoltán, az ország legelismertebb magyar kreatív cukrászának segítségével valósul meg. A kiállítás szervezői 2018-ban is meghirdetik az innovációs termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri.
Mindezek mellett jövőre is lesz szálloda és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, újra jelentkezik a Kreatív Pékfórum és a Future Store is.
A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új programmal bővül a kínálat. 2018-ban a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai fordulóját, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Szálloda és étterem design verseny, melyet a Vendég és Hotel szervez. A kiállítás alatt, a versenyen résztvevő designerek szakmai konferencia keretében számolnak be a közönségnek a sikerük titkáról, illetve a győztes design részletei egy kisebb kiállítás keretében be is mutatkoznak a látogatóknak. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny is, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.
A jövő évi kiállításon egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett software segítségével. A program partnerei a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a European Enterprise Network.
Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a Hungexpo Zrt több évtizedes kiállítás szervezései és francia anyavállalata, a GL events food service szektorban szerzett sokéves versenyszervezői tapasztalatának.
Az idén 50 éves Hungexpo Zrt. a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég. Sikerének egyik alappillére a munkatársak több évtizedes szakmai tapasztalata, a másik pedig a saját állandó kiállítási területe, a Budapesti Vásárközpont. A Hungexpo Zrt. kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével, képviselői hálózatával mind kiállítói, mind szakmai részről arra törekszik, hogy Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás-szervezőjévé váljon.
A GL events az egyik legnagyobb nemzetközi kiállítás- és rendezvényszervező, amely világszerte szervez vásárokat, konferenciákat, több ezres fogadásokat és más eseményeket. A csoport 5 kontinensen 19 országban csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A GL events Exhibitions évente több mint 300 bemutatót, kiállítást és versenyt szervez szerte a világon.
A kiállítás szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt szakmai partnere a METRO, és kiemelt médiapartnere a Trade Magazin.
Kapcsolódó cikkeink
A turizmus, a vendéglátás és a mezőgazdaság területén is diákmunkásokra van szükség
A Nyári diákmunka programra a 16–25 év közötti, nappali tagozaton…
Tovább olvasom >Tömegével zártak be a vendéglátóegységek az elmúlt pár évben – ez lehet az oka
2019-hez képest 3500-zal kevesebb vendéglátó egység működik Magyarországon. A bezárni…
Tovább olvasom >AM: a hazai élelmiszeripari üzemek 15 milliárd forintos uniós fejlesztési támogatásáról döntött a kormány
Az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című felhívás eredményeképpen négy magyar…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megynitja kapuit a Baromfi Világkongresszus Párizsban
Ma nyitja kapuit a párizsi Baromfi Világkongresszus, melyre a személyes…
Tovább olvasom >Mészáros Lőrinc: nagyon nehéz évek jönnek
A napokban tartják a Mészáros Alapítvány konferenciáját, amely idén az…
Tovább olvasom >BIOFACH tanulságok 2.: Magyarországon az energiaválság mellett az aszály a fő gond
A Nürnbergben tartott 33. BIOFACH Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállítás…
Tovább olvasom >