Jóváhagyta a USDA a ” sejttenyésztett csirke ” megnevezést a termékcímkén
Az Upside Foods és az Eat Just által sejtekből bioreaktorokban tenyésztett csirke a „sejttenyésztett csirke” megnevezést kapja a termékcímkén értékesítés, illetve felszolgálás alkalmával. Az USDA június elején küldte meg a két vállalatnak a jóváhagyást.
Ezek az első olyan termékcímkék, amelyeket az USDA jóváhagyott az egyelőre még kialakulóban lévő szegmens számára. A jóváhagyás azt jelenti, hogy a hivatal, amely a nem tengeri eredetű, sejttenyésztett hústermékek összes címkéjének jóváhagyásáért felelős, úgy érzi, hogy ezek a vállalatok bizonyították, maradéktalanul megfelelnek a forgalomba hozatal előtti címkézési követelményeknek – közölte az Upside Foods.
Ez a jóváhagyás egy lépéssel közelebb hozza az Upside Foods és az Eat Just cégeket ahhoz, hogy az Egyesült Államokban laboratúriumi csirkehúst forgalmazhassanak. Az Upside Foods csirkéjének tavaly engedett zöld utat az FDA, az Eat Just pedig idén márciusban kapta meg az FDA jóváhagyását. A teljes körű engedély megszerzéséhez még mindkét vállalatnak hiányzik a USDA értékesítési engedélye, amely tanúsítja, hogy a gyártólétesítmények és a gyártási eljárások élelmiszerbiztonsági szempontból biztonságosak és az előírásoknak megfelelnek.
Kapcsolódó cikkeink
Új édes-csípős RTD koktélokkal szállt be a Captain Morgan a „swicy” trendbe
A leginkább fűszeres rumjáról ismert Captain Morgan új, édes-csípős ízekkel…
Tovább olvasom >Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >A brazil kávéra kivetett vámok ellenére is terjeszkedni tervez Amerikában a Lavazza
Az olasz Lavazza továbbra is terjeszkedni kíván az amerikai piacon,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >