Jóváhagyta a USDA a ” sejttenyésztett csirke ” megnevezést a termékcímkén
Az Upside Foods és az Eat Just által sejtekből bioreaktorokban tenyésztett csirke a „sejttenyésztett csirke” megnevezést kapja a termékcímkén értékesítés, illetve felszolgálás alkalmával. Az USDA június elején küldte meg a két vállalatnak a jóváhagyást.
Ezek az első olyan termékcímkék, amelyeket az USDA jóváhagyott az egyelőre még kialakulóban lévő szegmens számára. A jóváhagyás azt jelenti, hogy a hivatal, amely a nem tengeri eredetű, sejttenyésztett hústermékek összes címkéjének jóváhagyásáért felelős, úgy érzi, hogy ezek a vállalatok bizonyították, maradéktalanul megfelelnek a forgalomba hozatal előtti címkézési követelményeknek – közölte az Upside Foods.
Ez a jóváhagyás egy lépéssel közelebb hozza az Upside Foods és az Eat Just cégeket ahhoz, hogy az Egyesült Államokban laboratúriumi csirkehúst forgalmazhassanak. Az Upside Foods csirkéjének tavaly engedett zöld utat az FDA, az Eat Just pedig idén márciusban kapta meg az FDA jóváhagyását. A teljes körű engedély megszerzéséhez még mindkét vállalatnak hiányzik a USDA értékesítési engedélye, amely tanúsítja, hogy a gyártólétesítmények és a gyártási eljárások élelmiszerbiztonsági szempontból biztonságosak és az előírásoknak megfelelnek.
Kapcsolódó cikkeink
150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >