Jön a Mere nevű orosz üzletlánc Magyarországra?!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 01. 11:27

A Haszon.hu által megszerzett információk alapján a vállalat célja három év alatt 200 üzlet megnyitása és 700 millió eurós forgalom elérése, ami komoly kihívást jelent a meglévő szereplők számára.

A Mere tervezett magyarországi jelenléte az európai expanziós stratégiájának része, amelyet az orosz-ukrán konfliktus és az orosz gazdaságot érintő szankciók miatt kellett felülvizsgálnia. A diszkontlánc modellje, mely hasonlóan működik a Penny, Lidl és Aldi áruházakhoz, már számos országban sikeresen működik, és most Magyarországon is megjelenik a piacon.

A tervezett 200 üzletből 20 Budapesten és környékén lenne, ami már az első évben megvalósulna. Ez jelentős kihívást jelentene a már jelen lévő kiskereskedelmi láncok számára, miközben a magyar kormány is inkább a hazai vállalkozásokat támogatja a külföldi konkurenciával szemben.

A Mere érkezése komolyan befolyásolhatja a kiskereskedelmi szektor dinamikáját, és tovább bonyolíthatja az amúgy is versengő piaci helyzetet. Fontos lesz figyelni arra, hogy hogyan reagálnak a meglévő szereplők és hogyan alakul a vásárlói preferenciák ebben a változó környezetben. A piaci folyamatok figyelemmel kísérése elengedhetetlen lesz az FMCG szektor szereplői és a fogyasztók számára egyaránt.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink