Megvan, hol nyitja első magyar üzletét a Mere

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 07. 02. 13:22

Az orosz Mere áruházlánc rövidesen megnyitja első magyarországi üzletét a budapesti Káposztásmegyer városrészben, ahol korábban egy Spar üzlet működött – számolt be róla az Újpesti Hírmondó.

Máris nyílik az első üzlet

A Mere a spártai, minimális költséggel működő diszkont modelljével tűnt ki, és a tervek szerint az év második felében nyitja meg kapuit. A vállalat az egyszerű, letisztult üzletpolitikával és az alacsony árakkal vált népszerűvé Oroszországban, valamint több más európai országban is.

A Mere magyarországi terjeszkedése egyértelműen jelez egy erősödő trendet, amely a diszkont áruházak piacán való verseny fokozódását vetíti előre. Az áruházlánc bejelentése szerint áraik várhatóan akár 20 százalékkal is alacsonyabbak lehetnek a hazai versenytársaknál, ami jelentős hatással lehet a helyi piacra. A cég nemcsak az alacsony árakkal, hanem a dolgozói juttatásokkal is kitűnik: a bolthálózat már korábban, áprilisban 500 ezer forintos nettó bért ígért a leendő munkatársaknak.

Az üzletlánc ezzel a stratégiával nem csak a vásárlókat, hanem a munkaerőpiacot is megcélozza, így erősítve pozícióját Magyarországon és az európai piacon egyaránt.

Kapcsolódó cikkeink