Ipartestületi nyílt napok
Hiánypótló rendezvényre került sor márciusban, az ipartestület végre megtarthatta „házavató” ünnepségét, amit a pandémia miatt kellett korábban újra és újra elhalasztani.
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Az elmúlt négy évben hatalmasat fejlődött a Magyar Cukrász Ipartestület: átépült a székház, elkészült és sikerrel üzemel a cukrász tanműhely, ami hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként.
Az oktató kabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, amely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts-tag – tartott kurzust a tanműhelyben, akik mindannyian elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségét és funkcionalitását illetően.
Március 21–22-én a szervezet nyílt napjain szép számmal jöttek látogatóba az ipartestület tagjai és partnerei egyaránt.
Az első napi köszöntőt követően került sor egy időkapszula elhelyezésére, ami Vojtek Éva ötlete és adománya volt. A kapszulában az elnökök és tagok, valamint az adományozók névsora, digitális fotó- és videóanyagok egy pendrive-on, valamint apró, ma is használatban lévő cukrászati kéziszerszámok lettek elhelyezve az „utókor” okulására.

Időkapszula került a székház kertjébe
Erdélyi Balázs szakmai elnök beszédében üdvözölte a tagságot:
– Önök nélkül nem jöhetett volna létre új otthonunk, amelyre méltán vagyunk büszkék, és amelyet szeretnénk most Önöknek is bemutatni és együtt ünnepelni.
Az elmúlt években sok kolléga járt már nálunk különböző tanfolyamokon, workshopokon, rendezvényeken, de a legtöbben még nem látták testközelből büszkeségünket. A ház bejárása mellett ezeken a napokon nekik is alkalmuk nyílik kötetlen beszélgetésekre az Ipartestület új elnökségének tagjaival és egymással.
„Legyen trend cukrászdába járni!” – a kiváló hangulatú találkozón olyan kollégák vettek részt, akik magukénak vallják a célként és mottóként megfogalmazott mondat mögötti tartalmat – hangsúlyozta az elnök.
A látogatókat prémium minőségű kávéval, süteménnyel, bonbonokkal, valódi kézműves fagylaltokkal, forró levessel és szendvicsebéddel kínálták a szervezők, és a szponzorok jóvoltából ajándékcsomag is jutott minden vendégnek.

A látogatókat valódi kézműves fagylaltokkal várták a szervezők
Az ipartestület vezetősége külön köszönetet mondott mindazon tagoknak, akik pénzadományaikkal támogatták az székház létrejöttét; nekik az ipartestület új logócsaládjával díszített cukrászkabát készült.

Átépített székház és napsütés várta az érdeklődőket
A kétnapos ünnepségen számos társszervezet vezetője és partnere képviselője is részt vett. Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke, dr. Böröcz Lajos a VIMOSZ főtitkára, Németh László az IPOSZ elnöke, Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, dr. Török Róbert, az MKVM igazgatója, valamint a Pénzügyminisztérium és az egykori ITM, jelenleg Energiaügyi Minisztérium képviselői is megtisztelték a cukrász kollégákat jelenlétükkel. //
Kapcsolódó cikkeink
EM: tovább folytatódik a visszaváltási rendszer fejlesztése
Az előző év elejétől bevezetett rendszernek köszönhetően 2025 nyarára jelentős…
Tovább olvasom >Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >EM: júniusban meghaladta a 8 gigawattot a hazai napelemes kapacitás
Az elmúlt hónapban túlnőtte a 8000 megawattot a magyarországi naperőművek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >14 év alattiak kizárva: új szabályok a budapesti gyógyfürdőkben
Újabb korlátozás lép életbe a fővárosi fürdőkben: a Rudas és…
Tovább olvasom >Így mulat egy kínai úr! – A nap videója
Ha létezik a tenger gyümölcseinek szánt paradicsom, akkor ezek az…
Tovább olvasom >