Ipartestületi nyílt napok
Hiánypótló rendezvényre került sor márciusban, az ipartestület végre megtarthatta „házavató” ünnepségét, amit a pandémia miatt kellett korábban újra és újra elhalasztani.
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
Az elmúlt négy évben hatalmasat fejlődött a Magyar Cukrász Ipartestület: átépült a székház, elkészült és sikerrel üzemel a cukrász tanműhely, ami hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként.
Az oktató kabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, amely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts-tag – tartott kurzust a tanműhelyben, akik mindannyian elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségét és funkcionalitását illetően.
Március 21–22-én a szervezet nyílt napjain szép számmal jöttek látogatóba az ipartestület tagjai és partnerei egyaránt.
Az első napi köszöntőt követően került sor egy időkapszula elhelyezésére, ami Vojtek Éva ötlete és adománya volt. A kapszulában az elnökök és tagok, valamint az adományozók névsora, digitális fotó- és videóanyagok egy pendrive-on, valamint apró, ma is használatban lévő cukrászati kéziszerszámok lettek elhelyezve az „utókor” okulására.

Időkapszula került a székház kertjébe
Erdélyi Balázs szakmai elnök beszédében üdvözölte a tagságot:
– Önök nélkül nem jöhetett volna létre új otthonunk, amelyre méltán vagyunk büszkék, és amelyet szeretnénk most Önöknek is bemutatni és együtt ünnepelni.
Az elmúlt években sok kolléga járt már nálunk különböző tanfolyamokon, workshopokon, rendezvényeken, de a legtöbben még nem látták testközelből büszkeségünket. A ház bejárása mellett ezeken a napokon nekik is alkalmuk nyílik kötetlen beszélgetésekre az Ipartestület új elnökségének tagjaival és egymással.
„Legyen trend cukrászdába járni!” – a kiváló hangulatú találkozón olyan kollégák vettek részt, akik magukénak vallják a célként és mottóként megfogalmazott mondat mögötti tartalmat – hangsúlyozta az elnök.
A látogatókat prémium minőségű kávéval, süteménnyel, bonbonokkal, valódi kézműves fagylaltokkal, forró levessel és szendvicsebéddel kínálták a szervezők, és a szponzorok jóvoltából ajándékcsomag is jutott minden vendégnek.

A látogatókat valódi kézműves fagylaltokkal várták a szervezők
Az ipartestület vezetősége külön köszönetet mondott mindazon tagoknak, akik pénzadományaikkal támogatták az székház létrejöttét; nekik az ipartestület új logócsaládjával díszített cukrászkabát készült.

Átépített székház és napsütés várta az érdeklődőket
A kétnapos ünnepségen számos társszervezet vezetője és partnere képviselője is részt vett. Gál Pál Zoltán, a VIMOSZ elnöke, dr. Böröcz Lajos a VIMOSZ főtitkára, Németh László az IPOSZ elnöke, Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, dr. Török Róbert, az MKVM igazgatója, valamint a Pénzügyminisztérium és az egykori ITM, jelenleg Energiaügyi Minisztérium képviselői is megtisztelték a cukrász kollégákat jelenlétükkel. //
Kapcsolódó cikkeink
Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Az Év Bejglije 2024
2024-ben az ipartestület már ötödik alkalommal hirdette meg az Év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Nem múló optimizmussal
Kovács Lászlótól, az ipartestület elnökétől, ahogy minden év elején, ezúttal…
Tovább olvasom >2024 vendéglőse
Idén az Év Vendéglőse díjat Rácz Mihálynak, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >