Hogyan reklámozhatunk alkoholt etikus módon? – ÖRT podcast

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 05. 08. 12:12
Alkoholt reklámozni különösen nagy felelősséggel jár. Nem véletlen, hogy ezen piacon igen komoly szabályozásoknak és kritériumrendszereknek kell megfelelnie a cégeknek.
A Dreher Sörgyárak azonban mindenki számára követendő példaként szolgálhat, hogy hogyan lehet sikeresen, etikusan és tudatosan reklámozni és működni ezen az igen ingoványos területen. A nagy múltú cég amellett, hogy hosszú évek óta szoros együttműködésben áll az ÖRT-tel, saját, belső etikai kódexszel is rendelkeznek, és mélyen hisznek abban, hogy “nem sokat, hanem jól kell inni”. A Dreher kommunikációját a minőség, a hitelesség, a társadalmi felelősségvállalás, az innováció, mind-mind meghatározza, emellett arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a kisebb sörfőzdék edukálása révén a piac reputációját megőrizzék.
Ezen hozzáállásnak is köszönhető az siker, melyet az évek alatt elértek. A Reklám: tisztán negyedik adásában a műsör állandó házigazdája Heim Ágoston Tonka, (service designer és reklámos, emelett a Local Heroes társadalmi projekt egyik alapítója) a Dreher működéséről, illetve kommuniációs és reklámtevékenységéről beszélget Szabó Ibolyával, a Dreher Sörgyárak
vállalati kapcsolatokért felelős vezetőjével, valamint Gerendi Zsolttal, az Önszabályozó Reklám Testület főtitkárával. Az adásból a Dreher példáján keresztül kiderül, hogy miképpen lehet az alkohol piacon hatékonyan, de mégis tisztességesen kommunikálni a fogyasztók felé és, hogy hogyan vált a Dreher segítségére az ÖRT abban, hogy a reklámjaik megfeleljenek a vonatkozó jogszabályok túl a fogyasztói igényeknek és az etikai elvárásoknak.

Kapcsolódó cikkeink