Hazai párlatok a középpontban: óriási sikert aratott a II. Árpád Párlat Koktélverseny
Minden várakozást felülmúlt a tegnap megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, amelyet a magyar Árpád Pálinka Manufaktúra szervezett meg immár második alkalommal. A jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest egyedülállóan magas volt, így a döntőben a tervezett 10 helyett 12 bártender mutathatta be alkotását.
Az esemény remek hangulatban telt, fantasztikus koktélok készültek és nagy sikert aratott az Árpád Pálinka Manufaktúra új egyedi gin termékcsaládja is.
A párlatoknak igenis van helye a koktél készítésben
A versenyre az Árpád Pálinka Manufaktúra különleges gyömbér-, mandarin- és kávé párlataira épülő koktélreceptekkel lehetett nevezni. További feltétel volt, hogy az elkészült receptek egyediek, és ami még fontosabb, otthon is reprodukálhatóak legyenek.
A verseny nem csupán a párlat sokoldalúságát hivatott bemutatni, hanem azt is, hogy a magyar pálinka manufaktúra italainak méltó helye van a világ koktél kultúrájában. Érdekesség, hogy az Árpád Pálinka Manufaktúra párlatai mára már országos hírnévre tettek szert, számos bárban és étteremben különleges koktélok alapanyagaként szolgálnak, így a felhívás a bártenderek fantáziáját újabb kihívások elé állította.
Erős mezőny, különleges alkotások
Ahogy már említettük, a jelentkezők száma az elmúlt évek korábbi rekordjait magasan megdöntötte. Ez azt bizonyítja, hogy a magyar pálinka manufaktúra nem csak a szakma, hanem a nagyközönség tiszteletét és elismerését is kiérdemelte, és inspirációul szolgál a bártendereknek új, izgalmas ízkombinációk és koktélreceptek kifejlesztéséhez. A 12 főből álló mezőny rendkívül erős volt, és a verseny izgalmas koktélokat szült.
A döntő a Hard Rock Hotel Bárban került megrendezésre, ahol a bártenderek egy pálinka vakteszttel kezdték a napot, hogy még mélyebben megismerhessék a pálinka világát. Ezután kerültek bemutatásra a kiválasztott receptek. A zsűri lenyűgöző kreációk közül választotta ki a győzteseket, nem volt könnyű dolguk.
Lássuk a győzteseket:
- helyezett: Csizmadia Máté Pink Pony Club
- helyezett: Pongor Dániel Twentysix
- Laczkó Zoltán Boutiqe Bár
Ezúton is gratulálunk a győzteseknek, és köszönjük minden résztvevőnek, hogy a II. Árpád Párlat Koktélversenyen megmutatták kreativitásukat és szenvedélyüket a koktélkészítés iránt.
A különleges Árpád Ginek lenyűgözték a közönséget
Az Árpád Pálinka Manufaktúra új termékkel is debütált a versenyen. Az Árpád Gin egy egyedi fejlesztésű, innovatív hozzáállással készített új termékcsalád, amely hatalmas sikert aratott. A klasszikus változat mellett a nap egyik sztárja egyértelműen a paprikás Árpád Gin lett, hiszen ezt az ikonikus magyar fűszert még senki sem használta ilyen formában, így ez mindenképpen egy új dimenziót nyit a magyar ginek világában. Az új italok hamarosan felkerülnek az itallapokra, így bárki megkóstolhatja majd őket.
Az Árpád Pálinkával legközelebb a Sirha kiállításon találkozhat a nagyközönség, ahol a díjnyertes Prémium Piros Vilmos Pálinka tétel bemutatására, kóstolására is lesz lehetőség.
Kapcsolódó cikkeink
Pálinkakoktél-verseny
A várakozásokat is felülmúlta a március elején rendezett II. Árpád Párlat…
Tovább olvasom >Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Rekordszámú nevezés érkezett a Brillante-2024 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre
Rekordszámú nevezés érkezett a Gyulai Pálinkafesztiválon belül meghirdetett Brillante-2024 Nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >