Grillezzen egészségesen, zsiradék nélkül!

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 03. 11:10

A tökéletes grillparti megszervezésénél számtalan dologra kell odafigyelni, azonban a biztos siker érdekében nem szabad megfeledkezni a megfelelő készülék beszerzéséről sem. „Szabadtéri sütögetéshez elsősorban az elektromos grillsütőt ajánljuk, mert egyenletes teljesítményt nyújt, emellett egészségesen, akár zsiradék nélkül készíthetünk vele ételeket” – hívta fel a figyelmet Krakk Bálint, a Catler termékmenedzsere.

GR8030

A vásárlók többsége nem tulajdonít nagy jelentőséget a megfelelő grillsütő kiválasztásának, holott a kerti sütögetések sikerét döntő mértékben befolyásolhatja a megvásárolt készülék. Ideális választásnak bizonyulhatnak a Catler grillkészülékei, melyek titán alapú, tapadásmentes Quantanium™- bevonattal vannak ellátva, ezért segítségükkel akár zsiradék használata nélkül is készíthetünk mennyei ételeket. További előnyük, hogy a grillapok tisztán tartása egyszerű, hiszen nincs szükség tisztítószerre és a művelet egy papírtörlővel is elvégezhető. A forradalmi újításnak köszönhetően pedig egy gomb megnyomásával levehetők és akár mosogatógépben is moshatók.

Kiegyensúlyozott teljesítmény
Az ausztrál gyártó legfrissebb újdonsága a GR 8030 Smart Kontakt grill, melyet integrált fűtőszálakkal láttak el, így az nem a hagyományos módon alulról, hanem közvetlenül melegíti a sütőfelületet. A fűtőszálakban található Element IQTM – szenzorok emellett felismerik az esetleges hőingadozást a grillapok felületén – amikor például új hússzeletet helyezünk a már elkészült helyére – és azonnal kiegyenlítik a hőcsökkenést. „A lapok hőmérséklete ennek eredményeképpen gyorsan visszaáll az előre beállított értékre, a sütés folyamata gyorsabb, mint a hagyományos grillsütők esetében. A speciális fűtőszálak emellett állandó és magas hőfokot biztosítanak és csökkentik az előmelegítés idejét” – tette hozzá a Catler termékmenedzsere. A GR 8030-as tekintélyes, mintegy 2400 Wattos teljesítményre képes.

Kontakt és BBQ-készülék egyben
A GR 8030-as egy mozdulattal BBQ-készülékké, vagyis nyitott grillé alakítható, ennek köszönhetően mindkét grillapon egy időben süthetünk vele. A bordázott felületű kiválóan alkalmas a húsok elkészítéséhez, a sima pedig a zöldségek grillezésére, vagy akár palacsinta sütésére is használható. Mivel a grillapok eltávolíthatóak, így akár rendelhetünk a készülékhez további lapokat is, hogy mindkét oldal egyszerre bordázott, vagy sima legyen.

A praktikus kialakításnak köszönhetően a grillezési folyamat alatt keletkező zsiradékot, mindkét grillapról speciálisan formatervezett csepptálcába vezethetjük el. Emellett úgy állíthatjuk azok dőlésszögét, hogyha akarjuk, akkor a húst akár a saját szaftjában is kisüthetjük. A grillapok egymáshoz viszonyított távolsága is tetszés szerint állítható, így az nem töri össze a lágyabb ételeket, mint például a zöldségek és halak esetében, így azok zamatosak maradhatnak.

Grillezni csak pontosan és szépen
A Catler okos grillkészüléke egyszerű kezelhetőséget biztosít köszönhetően az LCD-kijelzőnek, melyen az előre beállított hőfok mértéke, a grillezési üzemmódok, valamint az időzítő számlálója jeleníthető meg. A beállítás és az ellenőrzés így pontosabban követhető a kedvenc étel elkészítési módjára, hőmérsékletére és idejére vonatkozóan. A hőtartomány 160-230°C fok között tetszés szerint állítható, de a hőfok szükség esetén akár Fahrenheitben is feltűntethető.

A GR 8030-as – hasonlóan a Catler többi grillkészülékéhez – igényes anyagokból készül annak érdekében, hogy sokáig főszereplője lehessen a feledhetetlen nyáresti grill partiknak. „Egy jó döntéssel hosszú időre biztosíthatjuk családunk, barátaink és ismerőseink számára az ízletes és egészséges vendégfalatokat” – tette hozzá a Krakk Bálint.

Kapcsolódó cikkeink