Görögország ingyenes üdülést ajánl az erdőtüzek által érintett turistáknak

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 03. 10:28

A görög turisztikai hatóságok bejelentették, hogy azoknak a turistáknak, akik tavaly júliusban a rodoszi erdőtüzek miatt kellett elhagyniuk szálláshelyüket, egyhetes ingyenes tartózkodást kínálnak fel a szigeten. Az akció célja az, hogy kárpótolják azokat, akiket a tűz érintett. A tavalyi tűzvész miatt közel 20 ezer turistának kellett elhagynia a szigetet, köztük körülbelül 90 magyar látogatónak.

A görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis már tavaly augusztusban bejelentette, hogy kárpótolni fogják az érintetteket. Az érintettek e-vouchert kapnak, amelyet hasonló kategóriájú szálláshelyen válthatnak be, mint amilyenben tavaly tartózkodtak. A vouchereket április 10. és május 31. illetve október 1. és november 15. között lehet beváltani a Rodos Week programban regisztrált szálláshelyeken.

Az érintett személyeket e-mailben értesítik majd a görög szállodák és a tour operátorok. A foglalás április 10. és május 26. között lehetséges. Ez a kezdeményezés azon turistáknak nyújt lehetőséget, akiket a múlt évi tűzvész érintett, hogy ingyenesen élvezhessék a görög szigetek varázsát.

Kapcsolódó cikkeink