Év Fagylaltja 2022
Idén 25 éves lett az ipartestület által szervezett Év Fagylaltja verseny. Az idei megmérettetés fesztivál jelleggel került megrendezésre egy városi rendezvény keretében, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el versenymunkáikat.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Egy teljesen felszerelt helyszíni fagylaltlaboratóriumban, három professzionális fagyasztógépen folyt a munka, majd különböző fagylalttal kapcsolatos szórakoztató, edukatív bemutatók következtek, és egy szakmai kiállítás is színesítette a programot.
Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.
A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület.
A versenyfagylaltokban a pikánsan ízesített csokoládék mellett szinte mindenfajta gyümölcs előfordul, olajos magvakkal, zöld fűszerekkel, akár zöldségekkel kombinálva. A legnagyobb sláger azonban, mely több versenyző ottlétének is az alapját adta, egyértelműen a magyar gasztronómia egyik kiváló alapanyaga, a tejföl volt, de sokakat megihletett mindannyiunk gyermekkori kedvence, a tejbegríz is.
A nyertesek:
Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula- és dióvariációkkal – Somodi János (Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő);
Mentes kategória: Mandulakert – Kovács Roland (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
„Csokoládé” kategória: Sós karamellás körte – Végh József (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)
Alapanyaggyártók, forgalmazók: Gundelek kedvence – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Alapanyaggyártók, forgalmazók Mentes: Pomázi V.I.P. Ananászeper – Takács Norbert (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
Közönségdíj: Mentás uborka – Pálfi Attila (Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő) //
Kapcsolódó cikkeink
Minden tekintetben sikeres volt a SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás
Hatalmas sikerrel zárt az idei SIRHA Budapest. Kelet-Közép-Európa legjelentősebb nemzetközi…
Tovább olvasom >Fagylalt Kaland 2024
A Hungexpo Zrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület szervezésben idén…
Tovább olvasom >Íze: torta, formája: amit csak elképzelsz!
A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben ötödik alkalommal rendezte meg a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új séf dolgozik az Arany Kaviár élén
Molnár Bence személyében egy fiatal, kiemelkedően tehetséges, a Bocuse d’Or…
Tovább olvasom >Helyettes államtitkár: stratégiai cél az egészséges étkezés előmozdítása
Stratégiai cél a kormányzat számára az ételminőség, az ételbiztonság és…
Tovább olvasom >Áll a bál a magyarok kedvenc üdülőhelyén
A Kanári-szigeteken – ahová rengeteg magyar turista látogat – egyre…
Tovább olvasom >