Év Fagylaltja 2018

Szerző: jungandrea Dátum: 2018. 05. 16. 06:11

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének hagyományos, a jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítéséért létrehozott Év Fagylaltja versenyén Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya cukrásza hozta el az aranyérmet Bazsalikomos málna fagylatjával.

Somogyi Renáta, a verseny győztese és Horváth Ferenc, az ipartestület szakmai elnöke

Az idén is a szegedi Virág Cukrászdában rendezett megmérettetésére 72 fagylaltot neveztek – ezeket négy kategóriában tizennégy fős szakmai és ötfős közönségzsűri pontozta. Idén nem volt kötelező íz, a szervezők nem akartak határt szabni a versenyzők kreativitásának. A cukrászdák, fagylaltozók versenyében Pálfi Attila (Florida Fagyizó – Balatonmáriafürdő) lett az első Kesudió datolyalekvárral nevű termékével, az alapanyaggyártók, forgalmazók kategóriájában pedig Andok Tamás Homoktövis fagylaltja zabkeksszel és virágporral (Aromitalia, Budaörs) lett az első. A legjobb „mentes” termék a Narancsos mandula lett (Hajdu Zoltán, KEN Carpathia Kft., Budapest), a közönségdíjas pedig a Hunyadi gesztenyés (Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom). A részletekről következő számunkban számolunk be. //

Kapcsolódó cikkeink