A francia InVivo-é lett a világ egyik legrégibb malátacsíráztatója

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 11. 09:28

A Malteries Soufflet, a francia InVivo francia mezőgazdasági cég egyik leányvállalata megállapodást írt alá a belga Castle Malting malátagyár, a világ egyik legrégebbi söralapanyag-gyártójának megvásárlásáról.

Amikor az InVivo 2021 végén bejelentette a Soufflet felvásárlását, azt mondta, öt éven belül a világ legnagyobb malátakészítőjévé kíván válni azáltal, hogy malátaüzletágának méretét külső növekedéssel megduplázza.

La Malterie du Château

A Castle Malting (franciául: “La Malterie du Château”) a Belgium déli részén található Beloeil kastélya közelében található. Az 1868-ban alapított malátagyár az ország legrégebbi és a világ egyik legrégebbi malátagyára.

Belgium híres söreiről, amelyek számos ízben, színben és változatos alkoholtartalommal kaphatók. Emellett az ország jelentős malátagyártó is, több mint 160 országba exportál.

A Castle Malting révén a Malteries Soufflet-nek lehetősége nyílna tevékenysége fejlesztésére a magasabb hozzáadott értékű kézműves sörök piacán, ahol egyelőre nem igazán van jelen, mondta az InVivo.

Az akvizíció az első negyedévben véglegesítésre kerül – közölte a vállalat, amely a tranzakció pénzügyi részleteiről információt nem osztott meg.

ESM

Kapcsolódó cikkeink