Együttműködési megállapodást kötött a Chep Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 12. 20. 11:07

Az együttműködés célja a magyar tejtermelés, tejipar és kiskereskedelem fenntarthatósági és üzleti kihívásainak feltérképezése, fenntarthatósági szempontok érvényesítése, a körforgásos gazdaságra vonatkozó ajánlások megfogalmazása, a szürkegazdaság visszaszorítása, a tejipari szereplők közötti raklap veszteségek csökkentése.

„Nagy várakozásokkal tekintek a Tej Terméktanáccsal való együttműködés elé. Cégünk, mint a raklappiac szakértője, képes a tejágazat szereplőivel együtt egy fenntartható rendszert javasolni. A közösen vezetett kutatás az egyik legfontosabb terület a ránk váró munkában. Megérteni a gyártók és kereskedők aktuális kihívásait, segíteni rávilágítani a megoldási lehetőségekre, ez az, ami nagy újdonság lesz. Hogyan csökkentsük a raklapveszteséget, a hulladék mennyiségét és a szállítási költséget, így a CO2 kibocsátást is. Egyedülálló szakmai tudással rendelkezik a Tej Terméktanács, így meg vagyok győződve, hogy minden szereplőnek élhető ajánlásokat tudunk majd adni”

– mondta Barla-Szabóné Illés Nóra, a Chep Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy

„a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célja a magyar tejágazat fejlődése, a magyar tejpiaci szereplők eredményes működése, a tejtermelésből és tejfeldolgozásból élő valamennyi gazdálkodó és munkavállaló érdekeinek védelme, valamint a magyar fogyasztók hosszútávon is megfizethető és folyamatosan magas minőségű tejjel és tejtermékkel történő ellátása. A Tej Terméktanács tagjai sorába felvehet olyan tagokat, akik tevékenysége nem, vagy csak közvetve köthető a tej termékpályához, de segíteni kívánja a Tej Terméktanács által kitűzött célok elérését, illetve szimpatizál a Tej Terméktanács által folytatott tevékenységgel.” 

A Chep Magyarország Kft. a Tej Terméktanács pártoló tagjává vált.

Az együttműködés keretében a felek részt vesznek egymás tejágazati és fentarthatósági rendezvényein, a Chep Magyarország Kft. megjelenik a Tejipari Hírlapban, a tejágazatról (tejpiac, kihívások, feldolgozói kapacitások, import/export volumenek, piaci tendenciák, potenciális kockázatok), illetve a Terméktanács tagsági körében a raklap használatról, a raklap elszámolással kapcsolatos jelenlegi gyakorlatról, a problémákról és veszteségekről szóló tanulmányokat terveznek az együttműködő felek. 

Kapcsolódó cikkeink