Együttműködési megállapodást kötött a Chep Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács
Az együttműködés célja a magyar tejtermelés, tejipar és kiskereskedelem fenntarthatósági és üzleti kihívásainak feltérképezése, fenntarthatósági szempontok érvényesítése, a körforgásos gazdaságra vonatkozó ajánlások megfogalmazása, a szürkegazdaság visszaszorítása, a tejipari szereplők közötti raklap veszteségek csökkentése.
„Nagy várakozásokkal tekintek a Tej Terméktanáccsal való együttműködés elé. Cégünk, mint a raklappiac szakértője, képes a tejágazat szereplőivel együtt egy fenntartható rendszert javasolni. A közösen vezetett kutatás az egyik legfontosabb terület a ránk váró munkában. Megérteni a gyártók és kereskedők aktuális kihívásait, segíteni rávilágítani a megoldási lehetőségekre, ez az, ami nagy újdonság lesz. Hogyan csökkentsük a raklapveszteséget, a hulladék mennyiségét és a szállítási költséget, így a CO2 kibocsátást is. Egyedülálló szakmai tudással rendelkezik a Tej Terméktanács, így meg vagyok győződve, hogy minden szereplőnek élhető ajánlásokat tudunk majd adni”
– mondta Barla-Szabóné Illés Nóra, a Chep Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy
„a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célja a magyar tejágazat fejlődése, a magyar tejpiaci szereplők eredményes működése, a tejtermelésből és tejfeldolgozásból élő valamennyi gazdálkodó és munkavállaló érdekeinek védelme, valamint a magyar fogyasztók hosszútávon is megfizethető és folyamatosan magas minőségű tejjel és tejtermékkel történő ellátása. A Tej Terméktanács tagjai sorába felvehet olyan tagokat, akik tevékenysége nem, vagy csak közvetve köthető a tej termékpályához, de segíteni kívánja a Tej Terméktanács által kitűzött célok elérését, illetve szimpatizál a Tej Terméktanács által folytatott tevékenységgel.”
A Chep Magyarország Kft. a Tej Terméktanács pártoló tagjává vált.
Az együttműködés keretében a felek részt vesznek egymás tejágazati és fentarthatósági rendezvényein, a Chep Magyarország Kft. megjelenik a Tejipari Hírlapban, a tejágazatról (tejpiac, kihívások, feldolgozói kapacitások, import/export volumenek, piaci tendenciák, potenciális kockázatok), illetve a Terméktanács tagsági körében a raklap használatról, a raklap elszámolással kapcsolatos jelenlegi gyakorlatról, a problémákról és veszteségekről szóló tanulmányokat terveznek az együttműködő felek.
Kapcsolódó cikkeink
Itt a világ első környezetbarát teje
Egy kis tasmániai tejüzem, az Ashgrove, világszerte elsőként dobott piacra…
Tovább olvasom >A tevetej feldolgozását tanulmányozza egy csádi delegáció Magyarországon
A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes…
Tovább olvasom >Magasabb szintű tartástechnológiát ír elő az Edeka a tejtermékek vonatkozásában
Az Edeka Csoport – beleértve a Netto Marken-Discountot is –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >