Csökkenti a nitrithasználatot hústermékeiben Franciaország
A francia parlament elfogadta az a törvényjavaslatot, amely fokozatosan csökkenti a nitrithasználatot a feldolgozott hústermékekben.

Figyelnek az egészségre
A nitritsókat széles körben használják az olyan hústermékeknél, mint a sonka, a bacon vagy a kolbász, mivel ezek meghosszabbítják e termékek élettartamát, a főtt sonkának pedig szép, rózsaszín színt kölcsönöznek.
Ám 2015-ben a WHO rákkeltőnek minősítette a feldolgozott húsokat a nitrátok, a nitritek és a füstölés miatt. A nitritek mennyiségének csökkentését a francia Modem párt egyik képviselője javasolta. Az új törvény 2023-tól lép érvénybe.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Franciaország kész segíteni a gabonaexportot elősegítő tengeri folyosó létrehozásában
Franciaország Ukrajna győzelmét szeretné az Oroszországgal folytatott konfliktusban, és kész…
Tovább olvasom >Bővíti a Groupe Casino együttműködését az Ocadóval
A Groupe Casino az Ocado Grouppal közösen e-kereskedelmi logisztikai központok…
Tovább olvasom >Franciaország csökkenti a húskészítmények nitrittartalmát
A francia parlament jogszabályt fogadott el, amelynek célja fokozatosan csökkenteni…
Tovább olvasom >További cikkeink
Változó vásárláshelyi eszköztár
A kereskedelem jövőjét számos vízió felrajzolja. A vásárlási élmény fontossága,…
Tovább olvasom >Magazin: 2022 a bizonytalanság éve lesz – Mit várhatunk a kiszámíthatatlanságtól?
2021 a hazai láncok dominanciájáról szólt. Ez volt az első…
Tovább olvasom >A NielsenIQ és a GfK egyesül, így a fogyasztói és kiskereskedelmi mérések terén vezető globális információs és elemzési szolgáltatót hoz létre
A döntéssel két egymást kiegészítő globális vezető kutatóintézet egyesül, amelyek…
Tovább olvasom >