Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszerbiztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Az EU és a Mercosur-országok politikai megállapodásra jutottak a tervezett szabadkereskedelmi megállapodásról
Az Európai Bizottság és a Mercosur-országok képviselői lezárták a szabadkereskedelmi…
Tovább olvasom >Nébih: a 25 „mentőcsomagból” 7 élelmiszerbiztonsági szempontból a megfelelőség határán mozgott
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta programjának legújabb terméktesztjén a zöldség-gyümölcs ételmentő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >Tippek a bankkártyás csalások elkerülésére az ünnepi forgatagban
A karácsonyi időszak a vásárlás öröméről szól, ám ilyenkor a…
Tovább olvasom >