Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/05/637562362242260730FishSquid-800x800-1.jpg)
Az okoscsomagolás kiszűri a romlott árut
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszerbiztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Kapcsolódó cikkeink
MDOSZ: Óvintézkedések élelmiszerbiztonság terén a kánikulában
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) kiemelten figyelmeztet a nyári…
Tovább olvasom >AM: hasznos és értékteremtő tevékenység a házikertek művelése
A minőségi élelmiszer előállításában fontosak a házikertek, kiemelkedő szerepük van…
Tovább olvasom >Újabb ösztöndíjas hallgatók fejezték be magyarországi agrártanulmányaikat
Elbúcsúztatták Magyarország és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >