(HU) Kaméleon-módszerrel szűrik ki a romlott haltermékeket
Német és kínai tudósok olyan anyagot alkottak, amely a kaméleon bőrét utánozva színváltozással jelzi, mennyire friss egy adott haltermék.
Az okos csomagolás és –technológia, amely képes az ételromlást megállapítani valós időben, segíthet csökkenteni az élelmiszerhulladék mennyiségét és garantálni az élelmiszer-biztonságot mind a kiskereskedők, mind a fogyasztók felé.
Az anyag úgynevezett luminogéneket tartalmaz, amelyek különböző stimulusokra más-más színnel reagál. A frissesség-megállapításon kívül a kutatók úgy vélik, hogy ez a technológia alkalmazható lesz az élelmiszerhamisítás ellen is.
Packaging Insights
Related news
Dishes made from Hungarian pork should be on the holiday table!
Not only fish dishes are in the spotlight during the…
Read more >EU and Mercosur countries reach political agreement on planned free trade agreement
The European Commission and representatives of Mercosur countries have concluded…
Read more >Nébih: 7 out of 25 “rescue packages” were on the verge of compliance from a food safety perspective
The National Food Chain Safety Office (Nébih) recently conducted a product test…
Read more >Related news
Recognition of Consumer Protection Excellence: Honoring the Best of 2024
This year’s outstanding consumer protection officers and special award recipients…
Read more >The Joy of Giving! – SPAR stores collect non-perishable food for people in need
The Hungarian Maltese Charity Service and SPAR Hungary have launched…
Read more >KSH: industrial production decreased by 0.2 percent in October
In October, the volume of industrial production fell by 0.2…
Read more >