Bővíti a Mondelez CoLab Tech programját

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 04. 24. 09:31

A Mondelēz International édesség- és snackóriás már fogad jelentkezéseket a CoLab Tech akcelerátor programjába, amelynek célja, hogy a start-upokat segítse az élelmiszer-technológiai és a fenntarthatósági kihívások kezelésében.

A kezdeményezés olyan feltörekvő élelmiszer-technológiai start-upokat kíván felkutatni együttműködés céljából, amelyek felforgató megoldásokat kínálnak, és fel kívánja tárni a Mondelez csokoládé-, keksz- és snack-üzletágában rejlő növekedési lehetőségeket három kritikus területen – jegyezte meg az Oreo gyártója.

Ezek a területek a fenntarthatóság, az innovatív összetevők és folyamatok, amelyek segíthetnek a kihívások kezelésében.

A fenntarthatóság területén a program a talajmegújító gazdálkodást támogató technológiákra, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású tejipari összetevőkre és a megújuló/hatékonyabb energiaforrásokra összpontosít.

Az innovatív összetevők terén a vállalat a tisztább címkéket, a kisebb karbonlábnyomot, a jobb érzékszervi élményt és a jobb tápanyagprofilokat biztosító technológiákat célozza.

A folyamatok középpontjában a gyártási rugalmasságot növelő, az automatizálást fokozó, valamint a korszerűbb, fejlettebb fűtési és hűtési lehetőségek feltárását lehetővé tevő technológiák állnak.

A CoLab program

A 12 hetes program személyes workshopokat, gyakorlati tapasztalatokat és virtuális kurzusokat, valamint személyes mentorálást foglal magába, továbbá lehetőséget nyújt a Mondelēz International szakértőivel és a vállalat partnereivel való kapcsolattartásra szerte a világon.

A programban olyan amerikai és európai székhelyű start-upok vehetnek részt, amelyek a fejlesztési folyamatukban elérték a minimálisan életképes termék szintjét, és legalább öt alkalmazottal rendelkeznek.

A CoLab Tech a vállalat 2021-ben indított SnackFutures’ CoLab programjának sikeres együttműködési és partnerségi elveire épül.

A program a snack-ipari vállalkozások és feltörekvő márkák számára kínál a fejlődést támogató erőforrásokat, kapcsolatépítési lehetőségeket és információkat.

ESM

Kapcsolódó cikkeink