Bemutatkoznak az elnökségi tagok I.

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 31. 11:57

Az új elnökség tagjaitól azt kérdeztük, milyen feladatot látnának el szívesen a grémiumban, illetve mik a személyes célkitűzéseik.

A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.

Andrész Zoltán

Andrész Zoltán
Andrész Cukrászdák,
Biatorbágy –Budapest

Sokunk elvét vallom én is: az elnökség dolgozzon kijelölt feladatok mentén, ennek előnye, hogy nyomon követhetőek a vállalt és teljesített feladatok. Továbbra is a személyemhez közelinek érzem a versenyek kiírásának és zsűrizésének feladatát. Szívesen veszek részt a továbbképzésekben a tanműhelyben folyó tanfolyamok előadójaként.

Szeretném támogatni a kormányközi szervezetekkel folytatott, a cukrászok érdekképviseletét szolgáló egyeztetéseket.

 

 

 

 

Csuta Zsolt

Csuta Zsolt
Csuta Cukrászda,
Csákvár

A székházavatás zökkenőmentes lebonyolításában vállalt szerepem után következő feladatomnak a kollégák meggyőzését tekintem a fagylaltszezon előtt arról, hogy ne gombócra, hanem súlyra árulják a fagylaltot: egy útmutató összeállítását tervezem, amelyet meg is osztok személyesen bármelyik kollégával. Ezt először a cukrászoknak kell elfogadniuk, utána lehet a vevőkkel elfogadtatni.

Szeretnék az eladók, pultosok motiválásával is foglalkozni, ezzel kapcsolatban is szívesen adom át a nálam működő rendszer tapasztalatait.

Erdélyi Balázs

Erdélyi Balázs
szakmai elnök

Szeretném megköszönni a Jelölő Bizottságnak és a Közgyűlésnek a megtisztelő bizalmat, hogy újabb négy évre lehetőséget kaptam a folytatásra. A megkezdett úton tervezünk tovább haladni, egy csökkentett létszámú és ezáltal talán kicsit hatékonyabban működő elnökséggel.

Az elmúlt négy évben óriási fejlődésen mentünk keresztül, sok mindent elértünk, de még mindig maradt csokorra való teendőnk. Ilyen például a honlapunk és a hírlevélrendszerünk megújítása, erősebb és profibb online jelenlét, minél több platformon jelen lenni.

Az elmúlt nehéz évek egybekovácsolták a szakmai társszervezeteket, és az élet bebizonyította, hogy együtt, egységben sokkal többre vagyunk képesek. Ezen az egységen ezután is dolgoznunk kell, hogy ezáltal minél hatékonyabb legyen az érdekképviseleti munkánk. A szakmánk ismertségén és elismertségén ezután is dolgoznunk kell, a szakmai továbbképzések mellett a vendégek edukálása továbbra is nagyon fontos feladatunk. Mindenhol jelen lenni, a szakmánkat tisztességgel képviselni és a lehető legjobb eredményeket elérni az érdekképviseletben, ezek lesznek ennek az elnökségi ciklusnak a célkitűzései.

 

 

Harrer-Abosi Beatrix

Harrer-Abosi Beatrix
Harrer Csokoládéműhely
és Cukrászda,
Sopron

Már túl vagyok az első elnökségi ülésemen: sokféle feladat, hatékony megoldások kerültek terítékre – pergő munkanap volt. Kíváncsian várom a rám váró feladatokat. Némi tapasztalatom van egy ipartestület munkájáról, hiszen apósom, férjem is vezetője volt az osztrák régiós ipartestületnek.

Feladatként én a csokoládé témakörét választanám. Szívesen fogadnék cukrászokat, akik behatóbban szeretnék elsajátítani a kakaóbabokról és az ebből készített számtalan csokoládéról az ismereteiket.

 

 

Kiss Zoltán

Kiss Zoltán
Kiss Cukrászda,
Lajosmizse

Negyedik alkalommal kaptam meg a bizalmat a kollégáktól. A múltban volt egy olyan elképzelésem, hogy a fagylaltversenyeknél tereljük a cukrászokat a természetes alapanyagok felé, ne használjunk kényelmi termékeket. Ennek eredménye látható és kóstolható is a fagylaltversenyeken, de az elv érvényesül a Magyarország Tortája versenyeken is.

Az ipartestület oroszlánrészt vállal a szakember-utánpótlásban. Azt várom, hogy az elnökség tagjai a jövőben vállaljanak egy-egy területet, amelynek gondozói, támogatói lehetnek, mint például a képzés, a versenyek megrendezése, a szakmai, minőségi munka ellenőrzése. Az általam kijelölt terület a minőségi szakmai munka mindenkori támogatása és ennek időszakonkénti ellenőrzése – amivel eddig is foglalkoztam. //

Kapcsolódó cikkeink