Bemutatkoznak az elnökségi tagok I.
Az új elnökség tagjaitól azt kérdeztük, milyen feladatot látnának el szívesen a grémiumban, illetve mik a személyes célkitűzéseik.
A cikk a Trade magazin 2023/6-7. lapszámában olvasható.
Andrész Zoltán
Sokunk elvét vallom én is: az elnökség dolgozzon kijelölt feladatok mentén, ennek előnye, hogy nyomon követhetőek a vállalt és teljesített feladatok. Továbbra is a személyemhez közelinek érzem a versenyek kiírásának és zsűrizésének feladatát. Szívesen veszek részt a továbbképzésekben a tanműhelyben folyó tanfolyamok előadójaként.
Szeretném támogatni a kormányközi szervezetekkel folytatott, a cukrászok érdekképviseletét szolgáló egyeztetéseket.
Csuta Zsolt
A székházavatás zökkenőmentes lebonyolításában vállalt szerepem után következő feladatomnak a kollégák meggyőzését tekintem a fagylaltszezon előtt arról, hogy ne gombócra, hanem súlyra árulják a fagylaltot: egy útmutató összeállítását tervezem, amelyet meg is osztok személyesen bármelyik kollégával. Ezt először a cukrászoknak kell elfogadniuk, utána lehet a vevőkkel elfogadtatni.
Szeretnék az eladók, pultosok motiválásával is foglalkozni, ezzel kapcsolatban is szívesen adom át a nálam működő rendszer tapasztalatait.
Erdélyi Balázs
Szeretném megköszönni a Jelölő Bizottságnak és a Közgyűlésnek a megtisztelő bizalmat, hogy újabb négy évre lehetőséget kaptam a folytatásra. A megkezdett úton tervezünk tovább haladni, egy csökkentett létszámú és ezáltal talán kicsit hatékonyabban működő elnökséggel.
Az elmúlt négy évben óriási fejlődésen mentünk keresztül, sok mindent elértünk, de még mindig maradt csokorra való teendőnk. Ilyen például a honlapunk és a hírlevélrendszerünk megújítása, erősebb és profibb online jelenlét, minél több platformon jelen lenni.
Az elmúlt nehéz évek egybekovácsolták a szakmai társszervezeteket, és az élet bebizonyította, hogy együtt, egységben sokkal többre vagyunk képesek. Ezen az egységen ezután is dolgoznunk kell, hogy ezáltal minél hatékonyabb legyen az érdekképviseleti munkánk. A szakmánk ismertségén és elismertségén ezután is dolgoznunk kell, a szakmai továbbképzések mellett a vendégek edukálása továbbra is nagyon fontos feladatunk. Mindenhol jelen lenni, a szakmánkat tisztességgel képviselni és a lehető legjobb eredményeket elérni az érdekképviseletben, ezek lesznek ennek az elnökségi ciklusnak a célkitűzései.
Harrer-Abosi Beatrix
Már túl vagyok az első elnökségi ülésemen: sokféle feladat, hatékony megoldások kerültek terítékre – pergő munkanap volt. Kíváncsian várom a rám váró feladatokat. Némi tapasztalatom van egy ipartestület munkájáról, hiszen apósom, férjem is vezetője volt az osztrák régiós ipartestületnek.
Feladatként én a csokoládé témakörét választanám. Szívesen fogadnék cukrászokat, akik behatóbban szeretnék elsajátítani a kakaóbabokról és az ebből készített számtalan csokoládéról az ismereteiket.
Kiss Zoltán
Negyedik alkalommal kaptam meg a bizalmat a kollégáktól. A múltban volt egy olyan elképzelésem, hogy a fagylaltversenyeknél tereljük a cukrászokat a természetes alapanyagok felé, ne használjunk kényelmi termékeket. Ennek eredménye látható és kóstolható is a fagylaltversenyeken, de az elv érvényesül a Magyarország Tortája versenyeken is.
Az ipartestület oroszlánrészt vállal a szakember-utánpótlásban. Azt várom, hogy az elnökség tagjai a jövőben vállaljanak egy-egy területet, amelynek gondozói, támogatói lehetnek, mint például a képzés, a versenyek megrendezése, a szakmai, minőségi munka ellenőrzése. Az általam kijelölt terület a minőségi szakmai munka mindenkori támogatása és ennek időszakonkénti ellenőrzése – amivel eddig is foglalkoztam. //
Kapcsolódó cikkeink
Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >