Az MVI-gálaebéd támogatói

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2020. 03. 20. 10:56

A kulcs a minőségi alapanyag

Martin Hanák
kereskedelmi vezető
XO Foods

Sok rangos és neves éttermet és hotelt látunk el kiváló minőségű termékekkel, ezért ennek a jelentőségteljes szakmai rendezvénynek a támogatása magától értetődő számunkra. Idén a menü elkészítésében több olyan séf is közreműködött, akikkel szoros kapcsolatban állunk, ezért nagy mennyiségben használtak fel nekünk már ismerős és jól bevált alapanyagokat cégünk kínálatából.

Magyarországon a gasztronómia színvonala nagyot fejlődött az elmúlt évek alatt. Ám ami még fontosabb: a fejlődés nem áll meg egy bizonyos szinten, hanem a folyamatos innovációk és a séfek végtelen fantáziájának köszönhetően egyre magasabb szintre jut, és nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. A jó éttermek száma is megnőtt az elmúlt években. Ha személyes kedvenceimet kell említenem, íme: Nobu, Borkonyha, Rosenstein, Pierrot, és a Balatonnál a Levender.

Azt hiszem a legfontosabb trend a minőségi alapanyag használata. Lehet szó fine diningról vagy hamburgeres food truckról, a séf a legjobb alapanyagból akar dolgozni. A minőségi alapanyagoknak is köszönhető mind jobb nemzetközi szintű szereplésünk és a növekvő számú Michelin-csillag!

A szakma ünnepe

Nagy Attila
tulajdonos
Otthon Üzletház

Cégünk, az Otthon Üzletház Kft., a vendéglátás kiszolgálójaként van kapcsolatban a gasztronómia világával, és persze magánemberként is szeretjük és értékeljük a legjobb szakmai törekvéseket. Szeretünk jót enni, minden érzékszervünket elvarázsolni egy igazi, kulináris élménnyel! Fontos számunkra, hogy az általunk forgalmazott termékek, szalvéták, higiéniai termékek, konyhai felszerelések profi módon segítsék a vendéglátás magas szintű működését.

Őszintén úgy gondolom, hogy a Gundel-díjkiosztó a szakmának és a hozzájuk közel álló rajongóknak igazi ünnep, jó lehetőség a kapcsolatok ápolására. A gasztronómia újragondolása, az igények és lehetőségek változásai csak kiváló és elhivatott szakemberekkel és minőségi termékekkel valósulhat meg. Remélem, hogy a nagy nevek mellett sok fiatal, feltörekvő tehetség is megmutathatja magát ezeken a rendezvényeken.

Egy japán buddhista szerzetes gondolata legyen motiváció a következő Gundel-díj várományosainak: „Az étel jellemzően nem csupán a testet szolgálja. Jelentős hatással van szellemünkre is. Az igazi étel mind a testnek, mind a szellemnek alkotója.

A tányérokon is ott voltunk

Bősze Ákos
üzletágfejlesztési
vezető–horeca
Metro

A Gundel-díjkiosztónak évek óta kiemelt partnere a METRO; fontosnak tartjuk, hogy ebben a felgyorsult világban meg tudjunk állni és megünnepelni azokat, akik rengeteget tesznek a vendéglátás fejlődéséért. Mindhárom díjazott munkássága tökéletes példát mutat a fiatal generációk számára, akik tudásának fejlesztésében mi is tevékenyen részt veszünk. Hiszem, hogy a lehető legelőkelőbb módon jelentünk meg a rendezvényen: a tányérokon! Öröm volt az összes fogáshoz alapanyagokat biztosítani az előételtől kezdve a desszertig.

A hazai gasztronómia jelenléte „Európa gasztro-térképén” most is erős, a minőségnek és a szolgáltatásoknak kell még stabilizálódniuk. Sajnos rengeteg vállalkozás zár be a szakértelem és a valódi szakemberek hiánya miatt – ez főleg a felszolgálók között tapasztalható.

A trendek gyorsan jönnek és mennek, én a Z- és alfa-generáció fogyasztási szokásainak megjelenéseire és változásaira fordítanék különös figyelmet. Nagyon színes, vibráló vendégkör, akik nagyban fogják irányítani az étlapok ajánlatait, legyen szó a flexitáriánus életmóddal kapcsolatos vagy fenntarthatósági igényeik kielégítéséről.

A beszállító felelőssége

Gödry Zoltán
tulajdonos-ügyvezető
Helit

Alapvetően úgy gondoljuk, hogy a valós szakmai elismerések nagyon pozitívan és inspirálóan tudnak hatni a hazai gasztronómia szereplőire. Mi a Helit Kft.-nél fontosnak tartjuk, hogy minél több színvonalas rendezvény kerüljön megrendezésre, és ezeknek örömmel válunk részeseivé.

A hazai gasztronómiában 2010-ben volt a mérföldkő, akkor indult a folyamat: fejlődés számos tekintetben – gondolok itt a színvonalbeli ugrásokra vagy akár az alapanyagok felhasználásának módjára. Azonban ami igazán szemmel látható, jelentős változás az elmúlt években, az az, hogy nemcsak a vendéglátóhelyek változtak, hanem a végfelhasználók szokásai is. Hiszen egyre többen tekintenek a hazai vendéglátásra a kultúra részeként, és egyre nagyobb az igény a minőségi ételek és programok iránt, ami pedig elősegíti a vendéglátás sikerét is.

Az elmúlt években megnőtt az igény a jobb minőségű, a magasabb előkészítettségi fokkal rendelkező, illetve a konyhai hatékonyságot segítő termékek iránt. Piaci pozíciónkból adódóan felelősségünknek érezzük, hogy folyamatos segítséget tudunk nyújtani a hazai gasztronómia szereplőinek.//

Kapcsolódó cikkeink