Az ausztráloknak csak ötöde eszik naponta húst
Egy friss felmérés szerint az ausztráloknak mára mindössze 20%-a ragaszkodik a napi húsfogyasztáshoz. A többiek elsősorban egészségügyi és anyagi okokból, valamint a környezet megóvása céljából, esetleg morális okokból mondanak le a húsról.
A megkérdezettek 69%-a válaszolta azt, hogy egészségesebben szeretne étkezni, ezért csökkentette a húsalapú élelmiszerek arányát étrendjében. A válaszadók 25%-a kipróbálta a növényi alapú alternatívákat, és úgy döntött, a jövőben ilyen termékeket fog vásárolni hús helyett.
A Covid ugyancsak sokat változtatott az ausztrálok étkezési szokásain a megkérdezettek nagy többsége kiemelten fontosnak tartotta az egészséges étkezést, amelyben egyre kevésbé kaphat szerepet a hús.
Inside FMCG
Kapcsolódó cikkeink
Révész Máriusz: a SZÉP-kártya aktív magyarok zsebébe adható havi tízezer forint a munkaadók érdeke is
A 2025-ös költségvetés legnagyobb nyertese az aktív, egészséges életmód. Lényegesen…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >További cikkeink
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én délig
A nagy élelmiszerláncok többsége nyitva tartja üzleteit december 24-én, a…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >