Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy az amerikai szakácsok 86% -a érdeklődik a mesterségesen előállított húsok, baromfi vagy tenger gyümölcsei iránt a vendégeik számára.

(Fotó: Pixabay)
A Censuswide piackutatási tanácsadó céggel végzett felmérés 251 amerikai séf és élelmiszeripari szakember véleményét vizsgálta meg. Az eredmények a következőket találták:
- A szakácsok 86%-a érdeklődik a termesztett hús vagy baromfi felszolgálása iránt, 22%-uk szerint „nagyon érdekli”
- 84%-uk fontolóra venné, hogy a hagyományos húst termesztett hússal helyettesítsék az étlapjukon, ha az árak hasonlóak lennének
- 77%-uk hajlandó lenne prémiumot fizetni a termesztett húsokért, kétharmaduk pedig 11-15%-kal többet hajlandó fizetni
A megkérdezettek szerint az élelmiszer-biztonság, a környezettel kapcsolatos aggodalmak és a vásárlói igények voltak a leginkább motiválók arra, hogy a mesterségesen előállított húst felvegyék az étlapjukra.
Vegconomist
Kapcsolódó cikkeink
Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >Madárinfluenza árnyékában: korlátozások és kihívások között a magyar baromfiágazat
A 2020-ban Magyarországon felbukkant madárinfluenza járvány máig jelentős hatással van…
Tovább olvasom >A PwC megvette a GKID-t
A GKID megállapodást kötött a PwC-vel, melynek értelmében a PricewaterhouseCoopers…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: az előző év azonos időszakához mérten 4,9, májushoz képest 1,2 százalékkal mérséklődött az ipari termelés júniusban
2025 júniusában az ipari termelés volumene 4,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Továbbra is visszafogott az ipar teljesítménye
Az ipar továbbra is gyenge számokat produkál: júniusban az ipari…
Tovább olvasom >AI és fenntarthatóság lehetnek a középvállalatok kitörési pontjai a bizonytalanság idején
A Grant Thornton International Business Report (IBR) legfrissebb adatai szerint…
Tovább olvasom >