Az amerikai szakácsok közel 90% -a felszolgálna mesterségesen előállított húst
A SuperMeat élelmiszer-technológiai cég által végzett új felmérés felfedezte, hogy az amerikai szakácsok 86% -a érdeklődik a mesterségesen előállított húsok, baromfi vagy tenger gyümölcsei iránt a vendégeik számára.

(Fotó: Pixabay)
A Censuswide piackutatási tanácsadó céggel végzett felmérés 251 amerikai séf és élelmiszeripari szakember véleményét vizsgálta meg. Az eredmények a következőket találták:
- A szakácsok 86%-a érdeklődik a termesztett hús vagy baromfi felszolgálása iránt, 22%-uk szerint „nagyon érdekli”
- 84%-uk fontolóra venné, hogy a hagyományos húst termesztett hússal helyettesítsék az étlapjukon, ha az árak hasonlóak lennének
- 77%-uk hajlandó lenne prémiumot fizetni a termesztett húsokért, kétharmaduk pedig 11-15%-kal többet hajlandó fizetni
A megkérdezettek szerint az élelmiszer-biztonság, a környezettel kapcsolatos aggodalmak és a vásárlói igények voltak a leginkább motiválók arra, hogy a mesterségesen előállított húst felvegyék az étlapjukra.
Vegconomist
Kapcsolódó cikkeink
Madárinfluenza árnyékában: korlátozások és kihívások között a magyar baromfiágazat
A 2020-ban Magyarországon felbukkant madárinfluenza járvány máig jelentős hatással van…
Tovább olvasom >A PwC megvette a GKID-t
A GKID megállapodást kötött a PwC-vel, melynek értelmében a PricewaterhouseCoopers…
Tovább olvasom >Egyre népszerűbbek a víziszárnyasok Magyarországon
A 2022-es visszaesést követően a magyarországi keveréktakarmány-gyártás stabilizálódott, miközben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >