Az amerikai éttermek már közel felében szolgálnak fel vegán fogásokat
Örülhetnek az Egyesült Államokban a növényi alapú élelmiszereket fogyasztók, ugyanis az ország összes éttermének immár 48,4%-a kínál vegán fogásokat – állítja a Plant Based Food Association (PBFA), az amerikai vegán élelmiszeripari cégeket képviselő kereskedelmi csoport.
A PBFA The State of Plant-Based in Foodservice című friss jelentéséből kiderül, hogy az amerikai éttermek közel fele már képes valamilyen formában kiszolgálni a vegán étkezőket, és ez az arány 2018 óta 33%-os növekedést jelent.
A vizsgálat szerint legkisebb valószínűséggel a fine dining helyek képesek kiszolgálni a növényi alapú élelmiszereket fogyasztókat, míg a gyorséttermek (például a Chipotle) vezetnek a legtöbb lehetőséget kínáló helyek között. A jövőbeli kilátások is pozitívak: négyszer annyi vendéglős tervezi növényi alapú húsételek menüsorba történő felvételét, mint ahányan azt el akarják hagyni.
Összességében úgy tűnik, hogy a hozzáállás a növényi húsok elfogadásának kedvez, és a válaszadók 60%-a szerint nem pusztán hóbortról, hanem hosszú távú fogyasztói trendről van szó. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Önmelegítő, növényi alapú ételdoboz nyert innovációs díjat
Az ausztrál Royal Melbourne Institute of Technology és a holland…
Tovább olvasom >Snoop Dogg új funkcionális italokat dob piacra
Snoop Dogg és a Harmony Craft Beverages Iconic Tonics néven…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyorsuló infláció Magyarországon: brutális élelmiszerdrágulás és kérdéses hatékonyságú intézkedések
2025 februárjában ismét gyorsult az infláció Magyarországon: a fogyasztói árak…
Tovább olvasom >Megjelent az árrésstop részletes szabályozása: kiket érint és milyen termékekre vonatkozik?
A Magyar Közlönyben megjelent a kormány által bevezetett árrésstop részletes…
Tovább olvasom >A pulykaágazat kihívásai és lehetőségei: így látja a jövőt a Gallicoop
A pulykahús évekig a hazai és nemzetközi piac egyik meghatározó…
Tovább olvasom >