Az amerikai éttermek már közel felében szolgálnak fel vegán fogásokat
Örülhetnek az Egyesült Államokban a növényi alapú élelmiszereket fogyasztók, ugyanis az ország összes éttermének immár 48,4%-a kínál vegán fogásokat – állítja a Plant Based Food Association (PBFA), az amerikai vegán élelmiszeripari cégeket képviselő kereskedelmi csoport.
A PBFA The State of Plant-Based in Foodservice című friss jelentéséből kiderül, hogy az amerikai éttermek közel fele már képes valamilyen formában kiszolgálni a vegán étkezőket, és ez az arány 2018 óta 33%-os növekedést jelent.
A vizsgálat szerint legkisebb valószínűséggel a fine dining helyek képesek kiszolgálni a növényi alapú élelmiszereket fogyasztókat, míg a gyorséttermek (például a Chipotle) vezetnek a legtöbb lehetőséget kínáló helyek között. A jövőbeli kilátások is pozitívak: négyszer annyi vendéglős tervezi növényi alapú húsételek menüsorba történő felvételét, mint ahányan azt el akarják hagyni.
Összességében úgy tűnik, hogy a hozzáállás a növényi húsok elfogadásának kedvez, és a válaszadók 60%-a szerint nem pusztán hóbortról, hanem hosszú távú fogyasztói trendről van szó. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Walmart megnyitotta eddigi legnagyobb vényfeldolgozó központját
Újabb lépést tett a Walmart gyógyszertári szolgáltatásainak fejlesztése terén: megnyitotta…
Tovább olvasom >1500 irodai munkahelyet szüntet meg a Walmart az USA-ban
A Walmart 1500 vállalati pozíció megszüntetését tervezi az Egyesült Államokban…
Tovább olvasom >Hárommilliárd dolláros gyárfejlesztésbe kezd a Kraft Heinz az Egyesült Államokban
A Kraft Heinz bejelentette, hogy 3 milliárd dollárt fektet be…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >