Az amerikai éttermek már közel felében szolgálnak fel vegán fogásokat
Örülhetnek az Egyesült Államokban a növényi alapú élelmiszereket fogyasztók, ugyanis az ország összes éttermének immár 48,4%-a kínál vegán fogásokat – állítja a Plant Based Food Association (PBFA), az amerikai vegán élelmiszeripari cégeket képviselő kereskedelmi csoport.
A PBFA The State of Plant-Based in Foodservice című friss jelentéséből kiderül, hogy az amerikai éttermek közel fele már képes valamilyen formában kiszolgálni a vegán étkezőket, és ez az arány 2018 óta 33%-os növekedést jelent.
A vizsgálat szerint legkisebb valószínűséggel a fine dining helyek képesek kiszolgálni a növényi alapú élelmiszereket fogyasztókat, míg a gyorséttermek (például a Chipotle) vezetnek a legtöbb lehetőséget kínáló helyek között. A jövőbeli kilátások is pozitívak: négyszer annyi vendéglős tervezi növényi alapú húsételek menüsorba történő felvételét, mint ahányan azt el akarják hagyni.
Összességében úgy tűnik, hogy a hozzáállás a növényi húsok elfogadásának kedvez, és a válaszadók 60%-a szerint nem pusztán hóbortról, hanem hosszú távú fogyasztói trendről van szó. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >