Az amerikai éttermek már közel felében szolgálnak fel vegán fogásokat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 30. 21:51

Örülhetnek az Egyesült Államokban a növényi alapú élelmiszereket fogyasztók, ugyanis az ország összes éttermének immár 48,4%-a kínál vegán fogásokat – állítja a Plant Based Food Association (PBFA), az amerikai vegán élelmiszeripari cégeket képviselő kereskedelmi csoport.

A PBFA The State of Plant-Based in Foodservice című friss jelentéséből kiderül, hogy az amerikai éttermek közel fele már képes valamilyen formában kiszolgálni a vegán étkezőket, és ez az arány 2018 óta 33%-os növekedést jelent.

A vizsgálat szerint legkisebb valószínűséggel a fine dining helyek képesek kiszolgálni a növényi alapú élelmiszereket fogyasztókat, míg a gyorséttermek (például a Chipotle) vezetnek a legtöbb lehetőséget kínáló helyek között. A jövőbeli kilátások is pozitívak: négyszer annyi vendéglős tervezi növényi alapú húsételek menüsorba történő felvételét, mint ahányan azt el akarják hagyni.

Összességében úgy tűnik, hogy a hozzáállás a növényi húsok elfogadásának kedvez, és a válaszadók 60%-a szerint nem pusztán hóbortról, hanem hosszú távú fogyasztói trendről van szó. //

A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.

Kapcsolódó cikkeink