Az Aldi is támogatja dolgozói beoltását az USA-ban

Szerző: Kátai Ildikó Dátum: 2021. 01. 19. 11:03

Több amerikai kereskedőhöz hasonlóan az Aldi U.S. is bejelentette, hogy beszáll a nemzeti oltásprogram végrehajtásába és raktárbázisain valamint irodáiban oltóközpontokat létesít, hogy lehetőleg az összes dolgozója COVID-19 elleni védettségét biztosítsa.

Aldi USA

  1. január 19-i PR Newswire oldalon tett bejelentése alapján az Aldi U.S. a teljes költséget átvállalja és fizetett munkaidőt is biztosít a vakcina beadásának idejére. Ezzel csatlakozik azokhoz az USA kiskereskedőkhöz, akik, főként saját patika hálózatukon keresztül már elkezdték az oltásterv végrehajtását.

Munkaidőben és munkahelyen oltanak

A 37 államban több mint 2000 üzlettel rendelkező diszkontlánc Amerika egyik leggyorsabban növekvő kiskereskedője. A vállalat szorosan együttműködik az Egyesült Államok állami és helyi tisztviselőivel annak biztosítása érdekében, hogy a frontvonalban dolgozók továbbra is prioritást élvezzenek. 2021. január 19-én az Aldi nyilvánosságra hozta az alkalmazottak támogatásának tervét. Az Aldi biztosítja, hogy minden órabéres munkavállaló, aki oltást szeretne kapni, meg is kaphassa, anélkül, hogy aggódnia kelljen a fizetés vagy a munkaidő kiesés miatt. A társaság fedezi az oltások beadásával kapcsolatos költségeket, és két órás fizetést biztosít az alkalmazottaknak minden kapott dózisért, összesen legfeljebb négy óra időtartamban. A havibéres alkalmazottak rugalmas munkaidő átszervezéssel kaphatják meg az oltást, szintén munkaidőben.

Oltás az Aldi USA-ban

Az Aldi U.S. munkaidőben és a munkahelyen létesített oltópontokon biztosítja a COVID-19 elleni oltást dolgozóinak. Forrás: Reuters

A vállalat továbbra is együttműködik a kormányzati és egészségügyi tisztviselőkkel, hogy kivegye a részét a COVID-19-nek való kitettség csökkentése érdekében, és folytatja az oltásokhoz való hozzáférés támogatását. Helyszíni oltópontokat létesít raktáraiban és irodáiban annak érdekében, hogy alkalmazottai könnyen hozzáférhessenek az oltáshoz.

Vásárlóknak is megoldás lehet az oltópont

-A világjárvány kezdete óta az egész ALDI csapatunk azon dolgozott, hogy az üzleteket biztonságos körülmények és megfelelő készletek biztosításával fenntartsa és megszakítás nélkül szolgálja a közösségeket” – mondta Jason Hart, az Aldi U.S. vezérigazgatója.

Jason Hart, az Aldi U.S. vezérigazgatója

Jason Hart, az Aldi U.S. vezérigazgatója

Az Aldi számos biztonsági intézkedést hajtott végre a járvány következtében, az intenzív bolti takarítástól a maszkok megkövetelésén át a veszélyeztetett vásárlók számára a különleges órák fenntartásáig.

A helyszíni oltópontok mellett az Aldi U.S. továbbra is vizsgálja az oltások hozzáférhetőbbé tételének módjait. Mivel a kiskereskedők, különösen azok, amelyek nem rendelkeznek gyógyszertárakkal, igyekeznek megtalálni a módját, hogy részt vegyenek a COVID-19 elleni oltás széleskörű biztosításában az alkalmazottak és a vásárlók számára. Az egyik ilyen megoldás a fent leírt oltópontok létesítése lehet.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink