Az aflatoxin szennyezés megelőzéséről állított össze kistermelői tájékoztatót a Nébih
A Nébih összegyűjtötte a kistermelők számára azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével hatékonyan csökkenthetik tejtermékeikben az aflatoxin szennyezés kockázatát.

(Fotó: Pixabay)
Az idei forró, aszályos nyár miatt megnőtt a veszélye a penészgombák által termelt gombatoxinok megjelenésének a takarmányokban, így az élelmiszerekben is. A helyzet a tejtermelő ágazat minden szereplőjétől megköveteli, hogy kiegészítő intézkedéseket tegyenek termékeik szennyezettségének megelőzéséért. Speciális helyzetben vannak a hagyományos technológiával, kisebb mennyiségben, magas minőségű termékeket előállító kistermelők. A Nébih összegyűjtötte számukra, hogy mire figyeljenek a tej- és tejtermékek mikotoxin szennyezés okozta kockázatának csökkentése érdekében: https://portal.nebih.gov.hu/-/hogyan-csokkentheto-a-nikotoxin-szennyezes-kockazata-a-tej-es-tejtermekekben
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Raskó György: ezer forinttal olcsóbb lesz a trappista, ha megszűnik a tej ársapkája
Ha kivezetik a tej ársapkáját, azonnal sokkal olcsóbb volna egy…
Tovább olvasom >Közeleg az élelmiszerlánc-felügyeleti díj fizetési határideje
Ebben az évben január 31-e a 2022. évi bevalláshoz kapcsolódó…
Tovább olvasom >Fontos határidő: 2022-es BIONYOM adatszolgáltatás a Nébih felületén!
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a biomassza-kereskedők, biomassza-feldolgozók és…
Tovább olvasom >További cikkeink
MNB-alelnök: a zöld átmenet felé vezető út első lépése az infláció letörése
A fenntartható növekedés, a zöld átmenet felé vezető út első…
Tovább olvasom >Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022: „A Család Különdíja” elismerést a Trade magazin kiadója kapta
Immár nyolcadik alkalommal került sor „Az Év Széchenyi Vállalkozása” díj…
Tovább olvasom >Raskó György: ezer forinttal olcsóbb lesz a trappista, ha megszűnik a tej ársapkája
Ha kivezetik a tej ársapkáját, azonnal sokkal olcsóbb volna egy…
Tovább olvasom >