Az aflatoxin szennyezés megelőzéséről állított össze kistermelői tájékoztatót a Nébih
A Nébih összegyűjtötte a kistermelők számára azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével hatékonyan csökkenthetik tejtermékeikben az aflatoxin szennyezés kockázatát.
Az idei forró, aszályos nyár miatt megnőtt a veszélye a penészgombák által termelt gombatoxinok megjelenésének a takarmányokban, így az élelmiszerekben is. A helyzet a tejtermelő ágazat minden szereplőjétől megköveteli, hogy kiegészítő intézkedéseket tegyenek termékeik szennyezettségének megelőzéséért. Speciális helyzetben vannak a hagyományos technológiával, kisebb mennyiségben, magas minőségű termékeket előállító kistermelők. A Nébih összegyűjtötte számukra, hogy mire figyeljenek a tej- és tejtermékek mikotoxin szennyezés okozta kockázatának csökkentése érdekében: https://portal.nebih.gov.hu/-/hogyan-csokkentheto-a-nikotoxin-szennyezes-kockazata-a-tej-es-tejtermekekben
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >A nyerstej termelői ára 17 százalékkel emelkedett egy év alatt
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >