A Tetley 26 millió fontot költ új papírcsomagolásra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 12. 09:38

A Tetley teamárka új kartoncsomagolás bevezetésével növeli termékei fenntarthatóságát.

A 26 millió fontos beruházással készülő új kartondobozok júniusban kerültek forgalomba a szupermarketekben.

Az új designra való átállással a Tetley csomagolásainak 97%-a többször használható, újrahasznosítható vagy komposztálható és azt a cél szolgálja, hogy a vállalat 2025-ig 100%-ban ilyen csomagolást alkalmazzon.

A 100%-ban újrahasznosítható kartonból élelmiszeripari nyomdafestékkel készült új csomagolások nem tartalmaznak külső műanyagfóliát, és a szokásos karton-újrahasznosítási útvonalakon keresztül ártalmatlaníthatók.

A kartondobozok mérete 25%-kal kisebb, mint a versenytársakéi, így könnyebben szállíthatók, és velük több hely marad a boltok polcain és otthon, a konyhaszekrényben is.

A Tetley teafilterek szintén növényi alapanyagokból készülnek, és a szerves hulladékgyűjtőbe dobva komposztálhatók.

– Ez több ponton is jelentős előrelépés a fenntarthatósági programunk számára – mondta a NamNewsnak Cassie Shuttlewood, a Tetley stratégiai bevezetésért és fenntarthatóságért felelős vezetője.

– Kezdve a gyárunkban meglévő gépek használásától és az új, modern formátumok és növényi alapú teafilterek előállítására való átállításuktól, egészen a kompakt dobozok végső kivitelezéséig, amelyeket a vásárlók és a fogyasztók igényeit szem előtt tartva terveztünk és gyártunk.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink