A minőségi sajt legnagyobb titkáról beszélt a hazai sajtkészítő
A jó sajt készítése a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel – állítja Dénes Ildikó, aki a Veszprém megyei Nagyvázsonyban gazdálkodik.
Szerintem a jó sajt a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel. Az én kedvenceim a camembert-bundába bújtatott caciotta sajt és a fokhagymás ízesítésű joghurtos krémsajt.
– az agrárvállalkozó a Magyar Mezőgazdaságnak beszélt a sajtkészítés titkairól.
A Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészetet párjával, Kósa Imrével vezetik a Balaton-felvidéken. A média, az informatika és a könyvelés után tért vissza alapszakmájához, a mezőgazdasághoz. Családi gazdaságuk másik ága a Nagyvázsonyi Kecskefarm, amely szorosan együttműködik a kertészettel. A vállalkozást 2014-ben indították el, családi gazdaságként, felhasználva hozzá a más területen szerzett tapasztalataikat. Ma már 32 hektárt művelnek.
Kapcsolódó cikkeink
NAK: 19 magyar termék végzett az élen a világ legrangosabb sajtversenyén
A világ legrangosabb sajtversenyén, a Portugáliában megrendezett World Cheese Awards-on…
Tovább olvasom >A magyar sajtkultúra újabb diadala – Magyar sajtok hódítottak a World Cheese Awardson!
A magyar kézműves sajtok idén is kitűntek a világ egyik…
Tovább olvasom >3000 tonna sajtot exportált tavaly a svájci Lidl
Több mint 3000 tonna sajtot exportált a svájci Lidl 2023-ban,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyümölcslékoncentrátum-gyártót vásárolt az Eckes-Granini Németországban
Európa egyik vezető gyümölcslégyártója, az Eckes-Granini megvásárolta Németországban a gyümölcsital-koncentrátumok…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >