A minőségi sajt legnagyobb titkáról beszélt a hazai sajtkészítő
A jó sajt készítése a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel – állítja Dénes Ildikó, aki a Veszprém megyei Nagyvázsonyban gazdálkodik.
Szerintem a jó sajt a jó legelővel, a jó takarmánnyal kezdődik. A jó sajt egészséges és szeretgetett, boldog állatok alacsony csíraszámú és kiváló beltartalmú tejéből készül, megfelelő higiéniai körülmények között, szívvel-lélekkel. Az én kedvenceim a camembert-bundába bújtatott caciotta sajt és a fokhagymás ízesítésű joghurtos krémsajt.
– az agrárvállalkozó a Magyar Mezőgazdaságnak beszélt a sajtkészítés titkairól.
A Nagyvázsonyi Gyümölcs Kertészetet párjával, Kósa Imrével vezetik a Balaton-felvidéken. A média, az informatika és a könyvelés után tért vissza alapszakmájához, a mezőgazdasághoz. Családi gazdaságuk másik ága a Nagyvázsonyi Kecskefarm, amely szorosan együttműködik a kertészettel. A vállalkozást 2014-ben indították el, családi gazdaságként, felhasználva hozzá a más területen szerzett tapasztalataikat. Ma már 32 hektárt művelnek.
Kapcsolódó cikkeink
Egyre gyakoribbá válik a sajtlopás Hollandiában
A tolvajok egyre gyakrabban károsítják meg a holland tejtermelőket és…
Tovább olvasom >Ezek a leginkább egészséges sajtok
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 2024. februárban a…
Tovább olvasom >Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
OECD: Az élelmiszerár-infláció meredeken csökkent a legtöbb országban
Javított kissé idei és jövő évi globális növekedési előrejelzésén a…
Tovább olvasom >A legolcsóbb élelmiszereket vizsgálták a Nébih szakemberei
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a fogyasztók védelme érdekében az…
Tovább olvasom >Már az üzletek polcain a Szentkirályi Magyarország betétdíjas PET-palackjai
A Szentkirályi Magyarország az elsők között kezdte meg a DRS…
Tovább olvasom >